Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί εναέρια δολώματα για να ξεγελάσει την ουκρανική αεράμυνα

Screen grab from: https://youtu.be/XkoiHRNxVnk
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά εναέριους στόχους ως δόλωμα για να δοκιμάσει και να ξεγελάσει τις δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας.

Στις 2 Μαρτίου, οι ουκρανικές δυνάμεις μοιράστηκαν πλάνα που δείχνουν αυτό που ισχυρίστηκαν ότι ήταν ένα ρωσικό «drone» που καταρρίφθηκε από την αεράμυνα τους. Ωστόσο, το αντικείμενο ήταν στην πραγματικότητα εναέριος στόχος E95M, γράφει το southfront.org.

Το E95M αναπτύχθηκε από τη ρωσική Eniks για την παροχή εκπαίδευσης μάχης για τα στρατεύματα καθώς και για τη δοκιμή συστημάτων αεράμυνας. Ο στόχος προσομοιώνει στόχους που ελίσσονται όπως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ολισθαίνουσες κατευθυνόμενες βόμβες αέρος, πυραύλους κρουζ, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ο εναέριος στόχος έχει εμβέλεια λειτουργίας 50 χιλιομέτρων και μπορεί να εξοπλιστεί με φακό Luneberg, γωνιακό ανακλαστήρα ραντάρ, πυροϊχνηλάτες ή παγίδες υπερύθρων. 

Η ρωσική χρήση εναέριου στόχου όπως το E95M ως δόλωμα εξηγεί τους αναρίθμητους ψευδείς ισχυρισμούς κατάρριψης που διατυπώθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου. Για παράδειγμα, στις 27 Φεβρουαρίου το Κίεβο ισχυρίστηκε ψευδώς την κατάρριψη δύο ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών Il-76. 

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται επί του παρόντος να επεκτείνει τη χρήση εναέριων δολωμάτων κατά των δυνάμεων αεράμυνας της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα διπλάνα An-2. Μια παρόμοια τακτική χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν κατά της αρμενικής αεράμυνας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail