Μόσχα: «Είμαστε μάλλον σε αρκετά ζεστό και όχι ψυχρό πόλεμο - Θέλουν να μας καταστρέψουν»

Freepen.gr - Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν (φωτο) είπε ότι διαπιστώνει πως οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης μοιάζουν περισσότερο με «θερμό» πόλεμο παρά με «ψυχρό» πόλεμο σήμερα.

«Οι δυτικοί πολιτικοί και σχολιαστές θέλουν να αποκαλούν αυτό που συμβαίνει «νέος ψυχρός πόλεμος». Φαίνεται ότι οι ιστορικοί παραλληλισμοί εδώ δεν είναι απολύτως κατάλληλοι. Και κυρίως γιατί στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, η Ρωσία πολέμησε εναντίον της Δύσης σε μακρινά μέρη και τώρα, ο πόλεμος έχει πλησιάσει τα ίδια τα σύνορα της πατρίδας μας», ανέφερε ο Ναρίσκιν σε δήλωση στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.

«Έτσι για εμάς, είναι ξεκάθαρο πως δεν είναι «κρύος» αλλά μάλλον αρκετά «ζεστός»», είπε.

Η Δύση προσπαθεί να καταστρέψει τη Ρωσία επιβάλλοντας οικονομικό, πληροφοριακό και ανθρωπιστικό αποκλεισμό, δήλωσε ο Ναρίσκιν.

«Οι μάσκες έχουν βγει. Η Δύση δεν προσπαθεί απλώς να περικυκλώσει τη Ρωσία με ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα. Μιλάμε για προσπάθειες να καταστρέψουν το κράτος μας, να το "ακυρώσουν", όπως συνηθίζεται τώρα να λένε στους "ανεκτικούς" φιλελεύθερους- στο φασιστικό στρατόπεδο», είπε ο Ναρίσκιν.

«Μη έχοντας ούτε την ικανότητα ούτε το πνεύμα να το πράξουν σε μια ανοιχτή και ειλικρινή στρατιωτικοπολιτική αντιπαράθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν ντροπιαστικά να επιβάλουν έναν οικονομικό, ενημερωτικό και ανθρωπιστικό αποκλεισμό», συμπλήρωσε.

«Αυτό που είναι πιο αποκρουστικό είναι ότι αυτό γίνεται κάτω από ψευδή συνθήματα σχετικά με την ανάγκη υπεράσπισης της κυριαρχίας και της ευρωπαϊκής ασφάλειας της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

* πληροφορίες ΙΝΤΕΡΦΑΞ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail