Λουκασένκο: Η Δύση σπρώχνει την Ουκρανία προς τον πόλεμο

Andrei Stasevich/БелТА
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε το Σάββατο ότι οι δυτικές χώρες πιέζουν την ουκρανική κυβέρνηση να ξεκινήσει πόλεμο.

«Η Δύση τους ώθησε προς αυτόν τον πόλεμο», είπε σε συνέντευξή του στην ιαπωνική τηλεόραση TBS που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Belarus-1 YouTube.

Ο Λευκορώσος ηγέτης ανέφερε πως το Κίεβο επέβαλε κυρώσεις στη Λευκορωσία ακόμη και πριν από τη Δύση. «Μας έκλεισαν την ευκαιρία να πετάξουμε πάνω από την Ουκρανία, δηλαδή έκλεισαν τον ουρανό, περιόρισαν όλες τις πτήσεις», είπε.
Στρατιωτικές δραστηριότητες

Οι στρατιωτικές δραστηριότητες στην Ουκρανία θα τελείωναν γρήγορα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιρναν θέση υπέρ της ειρήνης, αλλά η Ουάσιγκτον είναι απίθανο να κάνει μια τέτοια κίνηση, δήλωσε ο Λευκορώσος Πρόεδρος.

"Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει πολύ γρήγορα εάν αυτός (Τζο Μπάιντεν) κάνει ένα τηλεφώνημα, εάν οι ΗΠΑ λάβουν θέση υπέρ της εγκαθίδρυσης ειρήνης στο ουκρανικό έδαφος. Ωστόσο, είναι απίθανο να κάνει μια τέτοια κλήση. Ο λόγος είναι ότι η σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία είναι επωφελής για τους Αμερικανούς. Αυτό χρειάζεται η Αμερική», επεσήμανε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είτε η Ρωσία και η Ουκρανία μπορούν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες υπογράφοντας μια συμφωνία είτε οι ΗΠΑ, δίνοντας εντολή στις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες. Ο Λευκορώσος πρόεδρος πιστεύει ότι εάν η Ουάσιγκτον κάνει ένα τέτοιο βήμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες θα το στηρίξουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail