Πυρ και μανία στο Ισραήλ με τον Ζελένσκι: συνέκρινε την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας με το Ολοκαύτωμα

Το αμερικανικό περιοδικό Conservative επέκρινε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως βρίσκεται σε μια ντροπιαστική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων αφού κατηγορήθηκε στο Ισραήλ για ιστορικό ρεβιζιονισμό σχετικά με το Ολοκαύτωμα, προσπάθησε να προκαλέσει μια ανειλικρινή συναισθηματική απάντηση από τη Δύση και έδειξε τον ανελευθερισμό της Ουκρανίας με την απαγόρευση κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Παύλος Αντωνόπουλος, ανεξάρτητος γεωπολιτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε τα λόγια του Αμερικανού ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στην ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 16 Μαρτίου.

«Ο Ζελένσκι επικαλέστηκε επίσης την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ «I Have a Dream», όχι για να υποστηρίξει την ειρήνη και την αρμονία, αλλά μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, περισσότερη στρατιωτική βοήθεια και αυξημένες κυρώσεις», ανέφερε το άρθρο ως απάντηση στον Ζελένσκι. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία που θέλει ο Ζελένσκι δεν είναι ρεαλιστική και θα ήταν πολύ επικίνδυνη εάν συμφωνούσε ο Λευκός Οίκος. Ο δημοσιογράφος επέκρινε επίσης το Κίεβο για υπερβολή της πραγματικότητας και για ξεκάθαρα ψέματα. Ο συγγραφέας ανέφερε το Φάντασμα του Κιέβου, τους ισχυρισμούς για 11.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες σε μόλις 11 ημέρες μάχης και τους Ρώσους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν πυρηνικό υλικό ως παραδείγματα «όταν οι Ουκρανοί είπαν ψέματα - ή τουλάχιστον υπερεκτίμησαν πολύ την αλήθεια - με την ελπίδα να προκαλέσει μια συναισθηματική απάντηση από τη Δύση που επιταχύνει περισσότερη ουκρανική βοήθεια».

«Ελπίζω επίσης ότι ο Μπάιντεν είναι ηγέτης της ειρήνης, γι' αυτό ο πρόεδρος και το Κογκρέσο δεν πρέπει να δώσουν στον Ζελένσκι αυτό που θέλει», κατέληξε ο συγγραφέας.

Παρόλο που η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι προκάτοχοί της τροφοδότησαν τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία εξοπλίζοντας και χρηματοδοτώντας τον ουκρανικό στρατό και τους ακροδεξιούς εταίρους της πολιτοφυλακής, ενώ αγνοούν τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου κατά αμάχων του Ντονμπάς, φαίνεται ότι μια Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων είναι μια πολύ μεγάλη κλιμάκωση ακόμα και για την Ουάσιγκτον. Παρόλα αυτά, αυτό δεν πτόησε τον Ζελένσκι από το να επικρίνει και να ντροπιάζει τις δυτικές χώρες επειδή δεν επέβαλαν τη Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων.

Μέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου, ο Ζελένσκι προκάλεσε οργή στο Ισραήλ αφού εκφώνησε μια ομιλία στην Κνεσέτ που οι νομοθέτες περιέγραψαν ως «εξωφρενική». Ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε το θράσος να κάνει συγκρίσεις μεταξύ του Ολοκαυτώματος και της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας, ενώ αγνοούσε τη συνενοχή ορισμένων Ουκρανών στη γενοκτονία υπό την ηγεσία των Ναζί.

Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Yoaz Hendel έγραψε στο Twitter: «Θαυμάζω τον πρόεδρο της Ουκρανίας και υποστηρίζω τον ουκρανικό λαό με καρδιά και πράξη, αλλά η τρομερή ιστορία του Ολοκαυτώματος δεν μπορεί να ξαναγραφτεί». Ένας ανώνυμος ανώτερος υπουργός δήλωσε στο Ynet: «Ο Ζελένσκι παραμόρφωσε επίσης τον ρόλο που έπαιξε η χώρα του στη δολοφονία των Εβραίων». Ο αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης Bezalel Smotrich επικρίνει τις συγκρίσεις του Ολοκαυτώματος και κατηγορεί τον Ουκρανό ηγέτη ότι προσπαθεί «να ξαναγράψει την ιστορία και να διαγράψει τη συμμετοχή του ουκρανικού λαού στην εξόντωση των Εβραίων».

Αν και η Δύση ασβεστώνει την επικράτηση της ναζιστικής και της ακροδεξιάς ιδεολογίας στην Ουκρανία και υπαινίσσεται ψευδώς ότι η χώρα είναι ένα φιλελεύθερο προπύργιο που αγωνίζεται ενάντια σε μια αυταρχική Ρωσία, οι Ισραηλινοί δε διασκεδάζουν αυτή την ιδέα. Αν και η Δύση απορρίπτει φτηνά την ιδεολογία της Ακροδεξιάς από την Ουκρανία στον πολιτικό και στρατιωτικό μηχανισμό της χώρας, επειδή ο Ζελένσκι είναι Εβραίος, οι δημοσιογράφοι Alexander Rubinstein και Max Blumenthal έχουν ήδη απομυθοποιήσει αυτή τη γραμμή σκέψης.

Το πιο συγκλονιστικό όμως, και εκθέτοντας τον ανελευθερισμό της Ουκρανίας παρά τη συνεχή εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης για να ισχυριστούν το αντίθετο, ο Ζελένσκι απαγόρευσε 11 κόμματα της αντιπολίτευσης για φερόμενους ρωσικούς δεσμούς. Ωστόσο, ακόμη και αγνοώντας την αντίφαση της απαγόρευσης των φιλικών προς τη Ρωσία πολιτικών κομμάτων σε μια υποτιθέμενη φιλελεύθερη και ελεύθερη κοινωνία, πολλά από τα απαγορευμένα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πραγματικότητα δεν έχουν δεσμούς με τη Ρωσία και μάλιστα καταδίκασαν αυτό που αποκαλούν ως εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Avi Yemini, ο Αυστραλο-Ισραηλινός Αρχηγός της Rebel News Australia, έγραψε στο Twitter: «Ο Zelensky είναι τόσο γεμάτος s***. Πρώτον, απαιτεί ισραηλινά όπλα από την Κνεσέτ, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία ήταν ένα ασφαλές καταφύγιο για τους Εβραίους στο ολοκαύτωμα. Και μετά, απαγόρευσε 11 κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά άφησε τα ναζιστικά κόμματα».

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ψευδώς πως και τα 11 κόμματα της αντιπολίτευσης συνδέονται με τη Ρωσία, αλλά όπως τόνισε ο Γεμίνι, τα ναζιστικά κόμματα έμειναν ανενόχλητα, κάτι που παραλείφθηκε από τις αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παραλείπουν σκόπιμα τέτοιες πληροφορίες καθώς υποδηλώνουν για άλλη μια φορά τον ανελευθερισμό της Ουκρανίας.

Με αυτόν τον τρόπο, αν και ο Ζελένσκι δέχεται ως επί το πλείστον ατελείωτους επαίνους από τη Δύση, αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στην επίσημη αφήγηση. 

Πρώτον, οι Αμερικανοί συντηρητικοί κατήγγειλαν τον Ζελένσκι ότι προσπάθησε να χειραγωγήσει τα συναισθήματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ για να προσπαθήσει να επιτύχει μια Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων, κάτι που θα οδηγήσει τελικά σε μεγαλύτερη σύγκρουση. 

Στη συνέχεια, εξέχουσες ισραηλινές φωνές δε διέκοψαν τις προσπάθειες ιστορικού ρεβιζιονισμού του Zelensky σχετικά με τη συνενοχή της Ουκρανίας στο Ολοκαύτωμα. 

Τέλος, η απαγόρευση 11 κομμάτων της αντιπολίτευσης στις 20 Μαρτίου, κάτι που αποξενώνει και απομονώνει τη ρωσική κοινότητα της Ουκρανίας, που αποτελεί περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας, ολοκληρώνει τις τελευταίες ανελεύθερες ενέργειες του Zelensky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail