Καμπανάκι Μόσχας σε Πολωνία: Είστε υλικοτεχνικός κόμβος όπλων και τρομοκρατών προς την Ουκρανία

crsntdesign / Pixabay
Freepen.gr - Αμερικανικές και βρετανικές ειδικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν το πολωνικό έδαφος για τη μεταφορά όπλων και μαχητικών στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR).

«Οι πληροφορίες που λαμβάνει η ρωσική SVR δείχνουν πως οι ειδικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου μετέτρεψαν de facto την πολωνική επικράτεια σε "υλικοτεχνικό κόμβο" τις τελευταίες εβδομάδες για να τη χρησιμοποιήσουν για την αποστολή όπλων και τη μεταφορά μαχητικών, από τη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία», ανέφερε η SVR σε δήλωση στην ιστοσελίδα της.

«Στα τέλη του 2021, οι Αμερικανοί απελευθέρωσαν αρκετές δεκάδες τρομοκράτες του ISIL [τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία] μεταξύ πολιτών της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ από φυλακές της κουρδικής πτέρυγας των παράνομων ένοπλων ομάδων Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», ανέφερε η SVR.

"Τα εν λόγω άτομα στάλθηκαν στη βάση al-Tanf που ελέγχεται από τις ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκαν σε ειδική εκπαίδευση σε μεθόδους δολιοφθοράς και τρομοκρατίας, με επίκεντρο την περιοχή Donbas. Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αντιαρματικών και φορητών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας, εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μάχης και άλλα είδη σύγχρονων όπλων. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι του ISIL μεταφέρθηκαν σε μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ, από όπου επανατοποθετήθηκαν στο ουκρανικό έδαφος», ανέφερε.

«Με την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι περισσότεροι από αυτούς τους μαχητές έχουν σκοτωθεί», ανέφερε.

"Ωστόσο, η CIA και η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ συνεχίζουν να σχηματίζουν νέα "κλιμάκια του Ισλαμικού Κράτους". Υπάρχουν σχέδια για τη μεταφορά τους μέσω του πολωνικού εδάφους για να εμπλακούν σε δολιοφθορές και τρομοκρατικές δραστηριότητες στην Ουκρανία», ανέφερε το SVR.

* πληροφορίες ΙΝΤΕΡΦΑΞ

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail