Μπρνάμπιτς: Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας το 1999 άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας

Freepen.gr -
Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε την Πέμπτη ότι όλη η πολιτική και οικονομική πίεση στη Σερβία επικεντρώνεται στον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Μπρνάμπιτς είπε πως η πίεση περιελάμβανε συνομιλίες -από το τηλέφωνο ή με άλλο τρόπο- με διεθνείς αξιωματούχους και αξιωματούχους κρατών μελών της ΕΕ και δυτικών και ανατολικών χωρών.

Ανέφερε ότι η πίεση σχετίζεται με όλα τα θέματα, όπως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια και οι ειδικοί δεσμοί της Σερβίας με τη Δημοκρατία Σέρπσκα, και περιλάμβανε επίσης απειλές πως ορισμένοι επενδυτές θα εγκατέλειπαν τη Σερβία.

"Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Σερβίας και να υπερασπιστούμε το διεθνές δημόσιο δίκαιο", σημείωσε η Μπρνάμπιτς.

Τόνισε ότι η θέση της Σερβίας ήταν σαφής και υποστήριξε την υποστήριξη του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και της Σερβίας.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Είπε ότι το διεθνές δίκαιο είχε παραβιαστεί όταν η τότε Γιουγκοσλαβία βομβαρδίστηκε το 1999, καθώς και το 2008, όταν τα κράτη μέλη του ΟΗΕ και της ΕΕ αναγνώρισαν τη μονομερώς κηρυγμένη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, παραβιάζοντας το ψήφισμα 1244 του ΣΑ του ΟΗΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, άνοιξε μεγάλος χώρος για άλλα μέρη να παραβιάσουν το διεθνές δίκαιο, είπε η Μπρνάμπιτς.

Τότε ήταν που άνοιξε ένα Κουτί της Πανδώρας, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η Air Serbia θα συνεχίσει να πετάει προς τη Μόσχα, η Μπρνάμπιτς απάντησε καταφατικά.
 
* πληροφορίες Tanjug / φωτο: balkans.news
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail