Πυρηνική τρομο-υστερία για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την ακρίβεια και τη φτώχεια

Ατμόσφαιρα πανικού και επικείμενου πυρηνικού Αρμαγεδώνα καλλιεργεί η κυβερνητική επικοινωνιακή «μηχανή», με αφορμή το Ουκρανικό. Τα προβλήματα της ακρίβειας, της λιτότητας και των θανάτων από κορονοϊό είναι σαν να μην υπάρχουν

 Από: antinews.gr

Σκηνικό πυρηνικής τρομο-υστερίας που ανοίγει τον δρόμο για εικόνες «εφόδου» στα σούπερ μάρκετ, όπως εξάλλου συμβαίνει έστω περιορισμένα σε άλλες χώρες, καλλιεργείται αυτές τις ημέρες και στην Ελλάδα.

Στην προσπάθειά της να αποδώσει όλα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, και ειδικά της ακρίβειας σε όλα τα είδη και κυρίως στο ρεύμα, καθώς και αυτά που θα ακολουθήσουν στο αμέσως ερχόμενο διάστημα, στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι κυβερνητικές μονταζιέρες καταβάλλουν «φιλότιμες» προσπάθειες να αλλάξουν την ατζέντα για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες.

Αντικειμενικά, βέβαια, ο πόλεμος μέσα στην Ευρώπη, η παγκόσμια αναταραχή και οι σοβαρότατες κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία, θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα.

Ωστόσο, η προπαγανδιστική τακτική της κυβέρνησης είναι να φορτώσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει στον ... κόκορα του πολέμου. Και κυρίως το πρόβλημα της ακρίβειας στην ενέργεια, το οποίο συμπαρασύρει αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα.

Είναι αμφίβολο, όμως, κατά πόσο η ίδια τακτική που ακολούθησε με τον κορονοϊό, να φορτώνει δηλαδή όλα τα προβλήματα της χώρας στην πανδημία, μπορεί να πείσει τους πολίτες.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα η έκρηξη των τιμών-πληθωρισμού δεν εκδηλώθηκε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αρκετά πριν με την άφρονα πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» του Κ.Μητσοτάκη, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, κ.ο.κ.

Συμμετοχή στον πόλεμο

Τώρα, λοιπόν, το μέγαρο Μαξίμου θέλει να κρύψει όλα αυτά τα προβλήματα κάτω από την τρομο-υστερία του επικείμενου... πυρηνικού νέφους!

Μάλιστα, τη στιγμή που ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με φόβο την αντιπαράθεση Δύσης - Ρωσίας, οι κάθε λογής μονταζιέρες έρχονται να βάλουν τους πολίτες σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Κάτι που εγκυμονεί κινδύνους να υπάρξουν εικόνες ακόμα και «ντου» στα σούπερ μάρκετ.

Ακόμα χειρότερα. Η κυβέρνηση, αντί να καθησυχάζει την κοινή γνώμη, επιτείνει το κλίμα ανησυχίας με άκρως επικίνδυνες δηλώσεις για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επικίνδυνες δηλώσεις

Ενδεικτικές είναι οι λίαν επιεικώς άστοχες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος μετά την πρόσφατη απόφαση του μεγάρου Μαξίμου για αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, χτες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών και Ελλήνων πιλότων στην Πολωνία προς ενίσχυση της Ουκρανίας σε περίπτωση που αυτό αποφασιστεί από τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιθανότατα ούτε καν αντιλαμβάνεται ότι η αποστολή οπλισμού και πολύ περισσότερο η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στο «ουκρανικό μέτωπο» ισοδυναμεί με ανοικτή εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Εκτός κι αν η ελληνική κυβέρνηση, πέραν της αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, έχει εν κρυπτώ συμφωνήσει και σε αποστολή μαχητικών αεροσκαφών, και το αποκρύπτει από τους Έλληνες πολίτες.

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε αυτή η δήλωση Οικονόμου, έσπευσε να τα μπαλώσει, λέγοντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «η χώρα μας συμμετέχει (σ.σ. στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ) με δυνάμεις που δε θα προωθηθούν στην περιοχή των συνόρων της Ουκρανίας ή μέσα στην Ουκρανία. Εάν χρειαστεί θα υπάρξει ελληνική παρουσία σε άλλες χώρες, μακριά από την Ουκρανία, πχ. στη Βουλγαρία. Δεν τίθεται θέμα αεροσκαφών ή ελικοπτέρων που θα πάνε στην Ουκρανία για να τα πετάξουν Ουκρανοί πιλότοι».

Αντί να διορθώσει τη δήλωσή του, την έκανε χειρότερη. Διότι η αποστολή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στη Βουλγαρία σημαίνει ότι θα περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα. Εκεί, δηλαδή, που έχουν αναπτυχθεί ρωσικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, με τα οποία, βέβαια, τα ελληνικά μαχητικά θα πρέπει να έλθουν σε αντιπαράθεση σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, έχει «χρεωθεί» τόσο τον εναέριο χώρο των Σκοπίων, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου, όσο και της Βουλγαρίας. Κι' αυτό διότι οι χώρες αυτές πρακτικά δε διαθέτουν «σοβαρή» Πολεμική Αεροπορία.

Άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ

Ανεξαρτήτως των ολέθριων επικοινωνιακών και πολιτικών χειρισμών του πολέμου στην Ουκρανία εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως επίσης και του θέματος της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, αντικειμενικά, η ανθρωπότητα, οι λαοί της Ευρώπης και η ελληνική κοινωνία, και μόνο στο άκουσμα της κλιμάκωσης του πολέμου και πολύ περισσότερο του ενδεχόμενου χρήσης πυρηνικών, τρομοκρατούνται.

Όσο περνούν οι ημέρες και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, με την ολοένα και πιο άμεση εμπλοκή των χωρών του δυτικού κόσμου, καθώς και τις εκατέρωθεν δηλώσεις περί ετοιμότητας των πυρηνικών όπλων, τόσο πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο της πρόκλησης πανικού στην κοινωνία.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως υποστηρίζουν αναλυτές διεθνώς, εάν επαληθευτεί το σενάριο της συνέχισης του πολέμου για αρκετό καιρό, εικόνες με πανικόβλητους πολίτες να αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ και ουρές αυτοκινήτων μπροστά από τα βενζινάδικα θα αποτελέσουν μέρος μιας ακόμη άκρως τραγικής πραγματικότητας.

Πυρηνικό οπλοστάσιο

Με δεδομένο ότι ο Βλαντιμήρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα το στρατηγικό (άρα, πυρηνικό) οπλοστάσιο της Ρωσίας, και ο Τζο Μπάϊντεν έσπευσε να υποβαθμίσει τη δήλωση, λέγοντας ότι «οι Αμερικανοί δε θα πρέπει να ανησυχούν για έναν πυρηνικό πόλεμο», η αγωνία στους λαούς όλου του κόσμου «χτυπάει κόκκινο».

Να σημειωθεί ότι, έως τώρα, ουδεμία ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει διευκρινίσει εάν στη χώρα μας υπάρχουν αποθηκευμένα ΝΑΤΟϊκά τακτικά πυρηνικά όπλα. Παλαιότερα υπήρχαν, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις υποστήριζαν ότι αποσύρθηκαν. Τώρα, μετά τον εκσυγχρονισμό που έχουν υποστεί (2020), ουδείς διαβεβαιώνει ότι δεν αποθηκεύτηκαν και πάλι στην Ελλάδα.

Αναμέτρηση ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Όπως όλα δείχνουν, εάν δεν τελειώσει σύντομα ο πόλεμος, και ακόμα χειρότερα εάν υπάρξει γενικευμένη αντιπαράθεση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, τότε δε θα αργήσουν να καταγραφούν εικόνες τρέλας.

Φυσικά, εάν το κακό σενάριο της αναμέτρησης ΝΑΤΟ - Ρωσίας επιβεβαιωθεί, τότε σημαίνει ότι θα έχουν ανοίξει οι «πύλες της κολάσεως» για όλο τον πλανήτη. Και η Ευρώπη θα είναι το κύριο «μέτωπο».

Στην περίπτωση αυτού του εφιάλτη που άπαντες απεύχονται, η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που οι κοινωνίες έχουν δει μόνον στις «ασπρόμαυρες» ταινίες για τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έναν εφιάλτη που έζησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, και γι' αυτό μισούσαν τους πολέμους, αλλά δεν τις ξέρουν οι νεώτερες γενιές. Και καλό θα είναι να μην τις ζήσουν ποτέ. Όπως πολλοί έχουν πει, πέρασαν πολλές δεκαετίες από τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο και ο κόσμος έχει ξεχάσει τη φρίκη του. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Γιατί μπορεί να την ξαναζήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail