Η Ιταλία παγώνει περισσότερα από 800 εκ. ευρώ περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών

RGY23 / pixabay
Freepen.gr - Η Ιταλία έχει παγώσει περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών υπό τις κυρώσεις της ΕΕ, συνολικού ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

"Οι κυρώσεις που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στοχεύουν να φέρουν τη ρωσική κυβέρνηση σε παύση των εχθροπραξιών, να καθίσει σοβαρά και ειλικρινά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μπροστά στη Ρωσία, που ήθελε να μας διχάσει, δείξαμε ενότητα ως ΕΕ και ως ΝΑΤΟ. 

Αυτές οι κυρώσεις έπληξαν σκληρά τη ρωσική οικονομία, τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις προσωπικές περιουσίες των ανθρώπων κοντά στον Πρόεδρο Πούτιν. Στην Ιταλία παγώσαμε την περιουσία των ολιγαρχών στους καταλόγους της ΕΕ για περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ», είπε, μιλώντας στο Επιμελητήριο Βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου μετά από τηλεδιάσκεψη με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail