Οι χώρες της ΕΕ θα χάσουν πάνω από 500 δις ευρώ εάν τερματίσουν τη συνεργασία με τη Ρωσία

Mediamodifier / pixabay
Freepen.gr - Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χάσουν τουλάχιστον 500 δισ. ευρώ μετά τον τερματισμό του εμπορίου με τη Ρωσία και την αμοιβαία απόσυρση των επενδύσεων, δήλωσε την Παρασκευή στο TASS ο επικεφαλής του Ρωσικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (CCI) Σεργκέι Κατίριν.

«Οι θερμοκέφαλοι προτρέπουν τις χώρες της ΕΕ να διακόψουν οποιαδήποτε οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία. Αυτό θα είναι απώλεια περίπου 500 δις ευρώ τουλάχιστον για την ΕΕ - εκκαθάριση του εμπορίου συν την αμοιβαία απόσυρση των επενδύσεων, ενώ πρόκειται a priori για αμοιβαία επωφελείς δεσμούς» είπε ο Κατίριν.

«Το πιο λογικό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να διατηρήσουμε τη συσσωρευμένη δεξαμενή επιχειρηματικών και ανθρώπινων σχέσεων», σημείωσε.

Το 2021, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ κέρδισε 47% σε όρους αξίας έναντι του 2020 και ανήλθε συνολικά σε 282 δις δολάρια, δήλωσε στο TASS ο αντιπρόεδρος της CCI Vladimir Padalko.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail