Λάδι στη φωτιά: Περίπου 3.000 Αμερικανοί εθελοντές έτοιμοι να πολεμήσουν για την Ουκρανία

Freepen.gr - Τρεις χιλιάδες Αμερικανοί εθελοντές πρόκειται να φτάσουν στην Ουκρανία εν μέσω μιας συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής.

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω Telegram, μεταδίδει το Ukrinform.

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές είναι έτοιμοι να απωθήσουν τη Ρωσία ως μέρος διεθνούς τάγματος.

Στην εν λόγω ομάδα, υπάρχουν βετεράνοι του στρατού, μεταξύ άλλων με εμπειρία μάχης που αποκτήθηκε στο Ιράκ και σε άλλα hotspots σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, περισσότεροι από 16.000 ξένοι εθελοντές μαχητές κατευθύνονται προς την Ουκρανία.

Όπως αναφέρθηκε, η Ουκρανία δημιουργεί μια Διεθνή Λεγεώνα Εδαφικής Άμυνας που αποτελείται από ξένους που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στην αντίσταση της Ουκρανίας και να προστατεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια.

Οι αλλοδαποί έχουν το δικαίωμα να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ως συμβασιούχοι στρατιωτικοί, μεταξύ άλλων στις τάξεις των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας.

Εφόσον ευσταθούν τα παραπάνω, το ερώτημα είναι τι θα συμβεί όταν θα αρχίσουν να μετρούν κι αυτοί απώλειες και τα φέρετρα θα αρχίσουν να καταφτάνουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail