Πως χάθηκε η ευκαιρία για να γλυτώσει την καταστροφή το θρυλικό Αντόνοφ An-225

Flickr / Πάβελ Βάνκα
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ πρόσφερε στην ηγεσία της ουκρανικής κρατικής επιχείρησης Antonov να μεταφέρει αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου μεταφορικού αεροσκάφους στον κόσμο An-225 Mriya, στη Γερμανία ακόμη και πριν από την έναρξη της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης του αεροσκάφους, Ντμίτρι Αντόνοφ.

«Πίσω στις 26 Ιανουαρίου, υπήρξε έκκληση προς τον επικεφαλής της επιχείρησης Antonov από εκπροσώπους του ΝΑΤΟ που εργάζονται μέσω της εταιρείας Antonov Logistic Sales ότι μας προσφέρουν, υπό το πρίσμα των επερχόμενων γεγονότων, να μεταφέρουμε ολόκληρο τον στόλο μας στη Λειψία με όλο το προσωπικό, πλήρωμα, ανταλλακτικά», - είπε ο Αντόνοφ στο Strana.ua, σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram της σελίδας.

Κατά τη γνώμη του, η απόφαση για τη μεταφορά του αεροσκάφους δεν ελήφθη λόγω της απουσίας της ανώτατης διοίκησης της εταιρείας, η οποία αναχώρησε για τη Λειψία.

Πρόσφατα, η κρατική εταιρεία "Ukroboronexport" ανακοίνωσε την καταστροφή του μεγαλύτερου μεταφορικού αεροσκάφους στον κόσμο An-225 "Mriya" στο αεροδρόμιο στο Gostomel κοντά στο Κίεβο κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail