Το ΝΑΤΟ βρίσκεται στην Ουκρανία από το 2014, το «Stay Behind» είναι επιχειρησιακό στο Κίεβο

Το Κίεβο οργάνωσε μια επιχειρησιακή άμυνα του εδάφους παρόμοια με εκείνη που είχε δημιουργηθεί σε εδάφη του ΝΑΤΟ και σε ουδέτερα ευρωπαϊκά εδάφη όπως η Ελβετία, η Αυστρία και η Σουηδία, βασισμένη σε ένα Stay Behind ΝΑΤΟ». Η ανάλυση του στρατηγού Carlo Jean, καθηγητή πανεπιστημίου και στρατιωτικού συμβούλου του πρώην προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Francesco Cossiga είναι απτή απόδειξη της επιχειρησιακής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αρχής γενομένης από το 2014.

Γράφει ο Πιέρο Μεσίνα - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Stay Behind ήταν μια παραστρατιωτική επιχειρησιακή δομή συνδεδεμένη με το Σύμφωνο του Ατλαντικού, η οποία κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου είχε ως αποστολή να αποτρέψει την ανάπτυξη της δύναμης των αριστερών πολιτικών κινημάτων, άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένων με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, στις δυτικές χώρες.

Το «Stay Behind», για να θυμηθούμε, είναι ακριβώς μια παραστρατιωτική επιχείρηση που γεννήθηκε από το ΝΑΤΟ και χρηματοδοτήθηκε από τη CIA, η οποία στη μεταπολεμική περίοδο, μέσω μυστικών στρατιωτικών σαμποτάζ, έγινε ο δημιουργός σφαγών, δολοφονιών, επιθέσεων, αποσταθεροποιήσεων κάθε είδους και τύπου σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Στην Ιταλία, όπως είπε ο στρατηγός, η κωδική ονομασία του Stay Behind ήταν «Gladio» και αποκαλύφθηκε στο κοινό για πρώτη φορά από τον Giulio Andreotti μόλις το 1990 και μόνο για να αποφευχθεί η έρευνα των δικαστών για τους μαύρους τρομοκράτες ώστε να έρθουν στο φως. Εν τω μεταξύ, το «Gladio», μέσω νεοφασιστών, 007, νομαρχών και άλλων, θα είχε ενορχηστρώσει – ή έτσι πιστεύουν ορισμένοι από τους πιο ικανούς δικαστές βάσει ερευνών και ομολογιών πρώην μαφιόζων και πρώην τρομοκρατών – τα χειρότερα αιματηρά γεγονότα της πρώτης Δημοκρατίας, ξεκινώντας από τη στρατηγική της έντασης.

Η ίδια δομή επομένως, εκτός από το ότι θα λειτουργούσε στη Δυτική Ευρώπη όπως στην Ιταλία ή την Ελλάδα με τη δομή «LOK» που θα οδηγούσε στη δικτατορία των Συνταγματαρχών, θα ήταν παρούσα και θα ήταν ακόμα στην Ανατολική Ευρώπη, στην Ουκρανία.

Επιπλέον, μια παρόμοια δομή εμφανίστηκε το 2014 όταν η χώρα διέσχισε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο και εμφανίστηκαν στρατιωτικές ομάδες εμπνευσμένες από τους Ναζί που διέπραξαν σφαγές στο Κίεβο. Υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, μέσω της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών, οι νοσταλγοί ναζί μαχητές που εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα και στη συνέχεια θεσμοθετήθηκαν ως «εθνοφρουροί» έχουν στρατολογηθεί, χρηματοδοτηθεί, εκπαιδευτεί και οπλιστεί για χρόνια.

Αυτοί ήταν που κατέστρεψαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος το 2014, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Ήταν αυτοί –ενώ μεγάλο μέρος του Τύπου επικρότησε τις ταραχές στο Κίεβο ως «επανάσταση»– που λίντσαραν στελέχη, βασάνισαν και σκότωσαν δημοσιογράφους, έκαψαν ζωντανούς ακτιβιστές, όπως στο Επιμελητήριο Εργασίας της Οδησσού, και έσφαξαν πολίτες όπως στη Μαριούπολη, βομβάρδισαν με λευκό φώσφορο σε Slaviansk, Lugansk, Donetsk. Για να μην ξεχνάμε, λοιπόν, τη σφαγή της πλατείας Majdan, όπου ελεύθεροι σκοπευτές που ανήκαν στις εξτρεμιστικές ομάδες «Svoboda» και «Pravij Sektor», που στάθμευαν στα κτίρια του Ωδείου και του ξενοδοχείου της Ουκρανίας, μακέλεψαν διαδηλωτές. Μια «επιχείρηση ψευδούς σημαίας», με στόχο να κατηγορηθεί η αστυνομία.

Λίγο σαν αυτό που συνέβη στην Ιταλία στα «χρόνια του Μολύβδου». Η ιστορία της παρουσίας του Stay Behind στην Ουκρανία διηγήθηκε το 2014 ο Ιταλός δημοσιογράφος Manlio Dinucci, σύμφωνα με τον οποίο Ουκρανοί νεοναζί μαχητές του «Una-Unso» είχαν εκπαιδευτεί το 2006 στην Εσθονία από εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, οι οποίοι τους δίδαξαν τεχνικές μάχης σε αστικό πόλεμο και χρήση εκρηκτικών για δολιοφθορές και επιθέσεις. Είναι η ίδια στρατηγική που ακολούθησε το ΝΑΤΟ στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για να σχηματίσει τη μυστική παραστρατιωτική δομή «Gladio».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail