Η αναφερόμενη διαφυγή του Zelensky στο Lvov οδηγεί στη διχοτόμηση της Ουκρανίας

Η διαφυγή του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky από το Κίεβο στο Lvov, όπως αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας Vyacheslav Volodin το Σάββατο, κινδυνεύει να οδηγήσει στη διχοτόμηση της χώρας του μετά το τέλος της ρωσικής ειδικής επιχείρησης εκεί, και περιέργως, μπορεί ακόμη και να δηλωθεί από τον ίδιο ακριβώς ηγέτη. Ο συγγραφέας εξήγησε ήδη νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πώς «Το τέλος της αφύσικης μίνι αυτοκρατορίας του Λένιν στην Ουκρανία είναι κοντά», το οποίο πρέπει να διαβάσουν όσοι δεν είναι ήδη εξοικειωμένοι με την περίπλοκη ιστορική και κοινωνικοπολιτική δυναμική του. Εν ολίγοις, αυτή η κομμουνιστική κατασκευή ζόμπι απαιτεί επειγόντως εκτεταμένες διοικητικές-πολιτικές μεταρρυθμίσεις για να μην κινδυνεύσει να καταρρεύσει σύμφωνα με εθνοκεντρικές γραμμές.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Η πτήση του Ζελένσκι στο Λβοφ αποκτά μια μεγάλη στρατηγική σημασία λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη αντίθεσή του στη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ σε αυτήν την πόλη της Δυτικής Ουκρανίας. Εκείνη την εποχή διακήρυξε τα εξής: « Είναι μεγάλο λάθος που κάποιες πρεσβείες —καλά, αυτή είναι η απόφασή τους— μετακομίζουν στη δυτική Ουκρανία. Γιατί δεν υπάρχει δυτική Ουκρανία, υπάρχει Ουκρανία, είναι ολόκληρη». Ο Ουκρανός ηγέτης βασικά άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ υποθάλπουν άθελά τους μια από τις πολλές περιφερειακές ταυτότητες της χώρας του σε βάρος των προσπαθειών της να σφυρηλατήσει μια ενοποιημένη ταυτότητα. Αυτό τον αφορούσε γιατί η δημοκρατική επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και η ανεξαρτησία των Δημοκρατιών του Ντονμπάς οδηγήθηκαν εν μέρει από αυτό επίσης.

Ξαφνικά, κανείς άλλος από τον ίδιο τον Ζελένσκι φέρεται να κατέφυγε στο Lvov, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη απόφαση των ΗΠΑ να μετεγκαταστήσουν την πρεσβεία τους εκεί κινδύνευε να διαβρώσει την απόπειρα ενιαίας ταυτότητας της χώρας του. Αυτό θέτει το ερώτημα αν το γεωπολιτικό σχέδιο στήριξης των ΗΠΑ στην περίπτωση της απελευθέρωσης του Κιέβου από τους φασίστες κατακτητές από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι να βγάλει ο Ζελένσκι μια σελίδα από τα βιβλία ιστορίας της χώρας του προσπαθώντας να αναβιώσει το λεγόμενο «Λαϊκή Δημοκρατία της Δυτικής Ουκρανίας» (WUPR) που αργότερα ενσωματώθηκε στη Δεύτερη Πολωνική Δημοκρατία του Μεσοπολέμου. Σε τελική ανάλυση, η καρδιά της Γαλικίας είναι το λίκνο του ουκρανικού φασιστικού κινήματος, επομένως είναι ένα φυσικό μέρος για να καταφύγει ο Ζελένσκι.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Το ΝΑΤΟ μπορεί να θέλει να χαράξει τη δική του κόκκινη γραμμή στα απομεινάρια του ολοένα και πιο καταρρέοντος ουκρανικού κράτους αναζωογονώντας το WUPR, είτε ως αυτόνομο ανεξάρτητο κράτος που θα ενταχθεί αμέσως στην στρατιωτική συμμαχία για να μπει κάτω από την πυρηνική του ομπρέλα είτε σε μια εκ νέου «ενοποίηση» με την Πολωνία και επίτευξη του ίδιου στόχου μέσω αυτών των μέσων. Εν πάση περιπτώσει, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι ο Ζελένσκι κατέφυγε στο Lvov, καθώς σίγουρα υποδηλώνει πως ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σοβαρά αυτήν την στιγμή από αυτήν την αντιρωσική στρατιωτική συμμαχία. Εάν όντως αποδειχτεί, όμως, τότε θα έχει ως αποτέλεσμα σιωπηρά την εγκατάλειψη της μίνι αυτοκρατορίας του Λένιν από τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και την κίνηση της τελευταίας πιο κοντά στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail