Το Μινσκ πρόκειται να αγοράσει Su-30SM, Tor-M2 κι αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400

Μarina Lystseva/TASS
Freepen.gr - Η Λευκορωσία σκοπεύει να αγοράσει πολλά προηγμένα όπλα τα επόμενα χρόνια, ιδίως μαχητικά Su-30SM και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Tor-M2 και εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει τα στρατεύματά της με S-400 «Triumf» αιχμής επιφανείας σε- εκτοξευτές εναέριων πυραύλων, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αναφέρει το tass.com.

«Τα επόμενα χρόνια, σχεδιάζουμε να αγοράσουμε και να παραδώσουμε στα στρατεύματα ένα ευρύ φάσμα των πιο προηγμένων οπλισμών, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών Su-30SM, δεκάδων ελικοπτέρων και πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος Tor-M2», είπε ο Λουκασένκο. σε μια εορταστική συνάντηση αφιερωμένη στον υπερασπιστή της πατρίδας και την ημέρα του στρατού.

Η Λευκορωσία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να εξοπλίσει τα στρατεύματά της με υπερσύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-400 «Triumf», επεσήμανε ο Λουκασένκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail