Ο Μπάιντεν στέλνει 7.000 Αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία εν μέσω κρίσης στην Ουκρανία

photo: army.mil
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν περίπου 7.000 στρατιώτες στη Γερμανία, επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη, καθώς η Ουάσιγκτον κατηγόρησε τη Ρωσία για «εισβολή» στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα εισέλθουν στην Ουκρανία και πως θα υπερασπιστούν μόνο το έδαφος του ΝΑΤΟ.

Ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους ότι τα στρατεύματα που κατευθύνθηκαν στο εξωτερικό ήταν μέρος της δύναμης που τέθηκε σε συναγερμό τον περασμένο μήνα. Το Πεντάγωνο διευκρίνισε αργότερα πως η μονάδα που εμπλέκεται είναι μια ομάδα μάχης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας και τα στοιχεία υποστήριξής της.

Αυτά τα στρατεύματα βρίσκονται στην κορυφή του ανασχηματισμού των αμερικανικών δυνάμεων ήδη στην Ευρώπη που διέταξε ο Μπάιντεν την Τρίτη. Περίπου 800 στρατιώτες από την Ιταλία αναπτύχθηκαν στα κράτη της Βαλτικής Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας, ενώ 32 επιθετικά ελικόπτερα Apache πήγαν στην Πολωνία και άλλα οκτώ αεροσκάφη F-35 σε απροσδιόριστες βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Οι αμερικανικές δυνάμεις «δεν πρόκειται να πολεμήσουν στην Ουκρανία», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους. Ενώ η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την κυβέρνηση στο Κίεβο, ο Μπάιντεν είπε ότι θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, επιπλέον της στρατιωτικής βοήθειας περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει ήδη παρασχεθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Λευκό Οίκο.

Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί επίσης σχέδια αντίδρασης και συγκεντρώνει μια «δύναμη υψηλής ετοιμότητας» –η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αριθμεί λιγότερους από 10.000 στρατιώτες– που θα αναπτυχθεί εάν και όταν χρειαστεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος περιέγραψε το μπλοκ ως «πιο ενωμένο και πιο αποφασιστικό από ποτέ».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail