Βαριές απώλειες μετά την επίθεση του SAA σε τουρκόφιλους ισλαμιστές στο βόρειο Χαλέπι

Photo: RIA Novosti / Ulyana Solovyeva
Freepen.gr - Στις 9 Φεβρουαρίου, τέσσερις μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) στόχευσε το πέρασμα Abu al-Zandin στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Το πέρασμα στοχεύτηκε με καθοδηγούμενα πυρομαχικά ακριβείας, πιθανότατα κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους ή κατευθυνόμενα πυρά πυροβολικού.

Το συγκεκριμένο χτύπημα σκότωσε ένα μαχητή της Μεραρχίας Malik-Shah, μια φατρία του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Τουρκία, και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους τρεις. Καταστράφηκαν επίσης δύο βαριά πολυβόλα τοποθετημένα σε φορτηγά.

Το πέρασμα Abu al-Zandin, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των περιοχών που ελέγχονται από την κυβέρνηση και των Τουρκοκρατούμενων περιοχών στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, είναι κλειστό από το 2019.

Το χτύπημα στη διάβαση ήταν πιθανότατα μια απάντηση στις πρόσφατες προκλήσεις των τουρκικών δυνάμεων. Ο τουρκικός στρατός και οι πληρεξούσιοί του σφυροκοπούν ένα θύλακα που κρατούν οι κουρδικές δυνάμεις και ο SAA στην ύπαιθρο του βόρειου Χαλεπίου για περισσότερο από μια εβδομάδα τώρα. Από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν αρκετοί Σύριοι στρατιώτες και πολίτες.

Ο SAA εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη σύγκρουση μεταξύ τουρκικών και κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία. Φαίνεται ότι ο στρατός δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να αγνοεί τις απειλές που θέτουν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

* πληροφορίες https://southfront.org/heavy-losses-reported-after-syrian-army-strike-on-turkeys-proxies-in-northern-aleppo-videos/

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail