Ρωσικοί S-400 έφτασαν στη Λευκορωσία - Σενάρια πολέμου απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα

Russian Defence Ministry/TASS
Freepen.gr - «Ένα τάγμα πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-400 «Triumf» της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που συμμετέχει σε επιθεώρηση της Δύναμης Αντίδρασης της Ενωσης Κρατών έφτασε στο πεδίο εκπαίδευσης στην περιοχή της Βρέστης στην Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σημειώνει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Τα ρωσικά στρατεύματα αεράμυνας έφτασαν στη Λευκορωσία από την περιοχή Khabarovsk. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι ρωσικές ομάδες συστημάτων αεράμυνας S-400 θα εξοπλίσουν και θα καμουφλάρουν θέσεις εκτόξευσης και θέσεις διοίκησης, μετά από τις οποίες θα αναλάβουν θέση μάχης ως μέρος του ολοκληρωμένου περιφερειακού συστήματος αεράμυνας Ρωσίας-Λευκορωσίας, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η επιθεώρηση της Δύναμης Αντίδρασης της Ενωσης Κρατών Ρωσίας-Λευκορωσίας θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο πριν από τις 9 Φεβρουαρίου, οι στρατιώτες της Λευκορωσίας και της Ρωσίας θα εξασκηθούν στην ανάπτυξη στρατευμάτων και τη δημιουργία ομάδων εργασίας σε επικίνδυνες κατευθύνσεις στο έδαφος της Λευκορωσίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, τα στρατεύματα θα εξασκηθούν στην προστασία και υπεράσπιση ζωτικών κρατικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στην προστασία των κρατικών συνόρων στον εναέριο χώρο και θα ελέγχουν την ετοιμότητα και την ικανότητα των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης αεράμυνας για την εκτέλεση των καθηκόντων θωράκισης ζωτικών εγκαταστάσεων.

Στο δεύτερο στάδιο της επιθεώρησης που θα διεξαχθεί στις 10-20 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθούν οι κοινές ασκήσεις Union Resolve 2022, στις οποίες τα στρατεύματα θα εξασκηθούν στην καταπολέμηση και την απόκρουση εξωτερικής επιθετικότητας, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την προστασία των συμφερόντων του κράτους της Ένωσης.

Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια των κοινών ασκήσεων, τα στρατεύματα θα εξασκηθούν στην ενίσχυση των κρατικών συνόρων σε πιθανές περιοχές παράνομης διείσδυσης ένοπλων συμμοριών στο έδαφος της Λευκορωσίας και το κλείσιμο των καναλιών προμήθειας όπλων, πυρομαχικών και άλλων μέσων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα, την εξάλειψη των παράνομων ένοπλων συμμοριών και των εχθρικών ανατρεπτικών και αναγνωριστικών ομάδων.

Τα στρατεύματα θα εξασκήσουν τις κοινές τους επιχειρήσεις στα πεδία εκπαίδευσης Domanovsky, Gozhsky, Obuz-Lesnovsky, Brestsky και Osipovichsky. Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν επίσης τα αεροδρόμια Baranovichi, Luninets, Lida και Machulishchi.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail