Τι ακριβώς είπε ο Λαβρόφ για τα Κατεχόμενα στο Rossiya 1

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1 πριν λίγες ημέρες ρωτήθηκε για το μέλλον των συμφωνιών του ΜΙΝΣΚ. Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα Κατεχόμενα και το ψευδοκράτος. Η αναφορά του σε αυτό ως ΤΔΒΚ έγινε θέμα ορισμένων άρθρων σε ελληνικά ΜΜΕ.

Παραθέτουμε το αγγλικό κείμενο και την πρόχειρη μετάφραση:

 I would like to draw your attention to outrageous statements of this kind by our European colleagues. In any other conflict that the United Nations has dealt with, in one way or another (the #MinskAgreements were approved by the UN Security Council and the relevant resolution clearly states that Kiev, Donetsk, and Lugansk are the parties to the conflict), the West does not reject the principle of countries engaging in direct dialogue. Look at Cyprus. The Turkish Republic of Northern Cyprus has been unilaterally proclaimed in the north. It refuses to abide by UN Security Council resolutions, but no one is denying the representatives of Northern Cyprus the right to be part of the dialogue. 

«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε εξωφρενικές δηλώσεις αυτού του είδους των Ευρωπαίων συναδέλφων μας. Σε κάθε άλλη σύγκρουση που έχουν αντιμετωπίσει τα Ηνωμένα Έθνη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (οι συμφωνίες του Μινσκ εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το σχετικό ψήφισμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Κίεβο, το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ είναι τα μέρη της σύγκρουσης), Η Δύση δεν απορρίπτει την αρχή των χωρών να συμμετέχουν σε άμεσο διάλογο. Κοιτάξτε την Κύπρο. Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έχει ανακηρυχθεί μονομερώς στο βορρά. Αρνείται να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά κανείς δεν αρνείται στους εκπροσώπους της Βόρειας Κύπρου το δικαίωμα να συμμετέχουν στο διάλογο».  

Το ότι δεν προσδιορίζει τα Κατεχόμενα ως ψευδοκράτος, μολονότι η αναφορά του σε αυτό έχει αρνητικό πρόσημο, ενδεχομένως είναι ζήτημα, που σίγουρα πάντως δεν απασχόλησε ούτε το ελληνικό ούτε το κυπριακό υπουργείο εξωτερικών.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail