Επίσκεψη Ανώτατης Στρατιωτικής Ακαδημίας «NASSER» της Αιγύπτου στην Ελλάδα

Από το Σάββατο 29 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ελλάδα  της Ανώτατης Στρατιωτικής Ακαδημίας «NASSER» της Αιγύπτου με αντιπροσωπεία 13 Αξιωματικών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των 2 Χωρών.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Χώρα μας, η Αιγυπτιακή Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε Υπηρεσίες και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ενημερώθηκε για την λειτουργία και την αποστολή τους, όπως παρακάτω:

  • Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, στο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και στο Πολεμικό Μουσείο.
  • Την Τρίτη 02 Φεβρουαρίου 2022, στο Αρχηγείο Στόλου, στην Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» και στην Σχολή Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ).
  • Την Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2022, στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), όπου επιπλέον παρακολούθησαν διάλεξη με θέμα την «Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνής Ασφάλεια», καθώς και ενημέρωση για θέματα Αμυντικής Πολιτικής.
  • Την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2022, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι.

Με την εν λόγω επίσκεψη επιβεβαιώνονται για ακόμα μια φορά οι στενοί δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των 2 Χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο όπως και η περαιτέρω ενίσχυσή τους, ιδιαίτερα μετά την τελευταία συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Αιγύπτου Αντιστρατήγου Osama Roshdy Askar στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, με την εκτέλεση συνεκπαιδεύσεων, όπως επίσης και με την διεξαγωγή κοινών δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης,  ενισχύοντας έτσι τον ρόλο της Ελλάδας και της Αιγύπτου ως παραγόντων ασφάλειας και σταθερότητας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail