Διαμόρφωση ενός νέου κόσμου: Η αναγνώριση του LDPR από τη Ρωσία

Η 21η Φεβρουαρίου σηματοδότησε ένα ιστορικό γεγονός που διαμορφώνει ένα νέο σύστημα διεθνών σχέσεων για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία αναγνωρίζει τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία ως κυρίαρχες οντότητες.
 
southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

«Θέλετε αποκομμουνισμό; Θα σας δείξω τι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αποκομμουνισμός!». είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα διατάγματα υπογράφηκαν, αναφέροντας πως η απόφαση βασίστηκε στη βούληση του λαού του LDPR και στην απόρριψη της Ουκρανίας για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης σύμφωνα με τις Συμφωνίες του Μινσκ.

«Δεν ενδιαφέρονται για ειρηνικές λύσεις – θέλουν να ξεκινήσουν ένα Blitzkreig», δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στην πολιτική του σημερινού καθεστώτος του Κιέβου. Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν κρύβει καν τα επιθετικά της σχέδια και προετοιμάζεται για τη σύγκρουση με τη Ρωσία στην οποία επιδιώκει να παρασύρει τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν κάλεσε να «βρεθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν» τα άτομα που ευθύνονται για τη σφαγή της Οδησσού το 2014 (όταν οι ριζοσπάστες νεοναζί σκότωσαν και έκαψαν δεκάδες πολίτες που διαδήλωσαν κατά του πραξικοπήματος του Μαϊντάν). Καθώς η σφαγή υποστηρίχθηκε σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ουκρανικής κυβέρνησης, αυτό μπορεί να αναφέρεται σε όλους σχεδόν τους εκπροσώπους των ουκρανικών ελίτ μετά το Μαϊντάν.

Το Κρεμλίνο εξέδωσε τελεσίγραφο στο καθεστώς του Κιέβου. Η κυβέρνηση Ζελένσκι πρέπει να σταματήσει αμέσως τις μάχες στην περιοχή και να υπακούσει στην κατάπαυση του πυρός. Εάν αυτό δεν συμβεί, είπε ο Πούτιν, θα φέρει την πλήρη ευθύνη για την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης.

Μετά την επικύρωση των συνθηκών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του LDPR, η Ρωσία μπορεί να αναπτύξει νόμιμα τα στρατεύματά της στην περιοχή Donbass, καθώς και να προμηθεύσει τις δημοκρατίες με οποιοδήποτε όπλο.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα με το οποίο αναθέτει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να παρέχουν ειρηνευτικές υπηρεσίες στις δύο δημοκρατίες του Ντονμπάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μονάδες της 8ης Στρατιάς Πεδίου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχαν αρχίσει να εισέρχονται στο έδαφος του LDPR.

Η απόφαση της Μόσχας άλλαξε δραματικά την κατάσταση στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς.

Η δραστηριότητα του ουκρανικού βομβαρδισμού κατοικιών στο έδαφος των Δημοκρατιών άρχισε να μειώνεται και ουσιαστικά σταμάτησε αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δεν έλαβε καμία απόφαση μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Στις 22 Φεβρουαρίου, στο πρώτο μισό της ημέρας, η κλιμάκωση μειώθηκε και ο αριθμός των επιθέσεων σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου μειώθηκε απότομα.

Ωστόσο, παρά τη σύγχυση στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, η δραστηριότητα των ουκρανικών ομάδων σαμποτάζ συνεχίστηκε στο έδαφος του LDPR καθώς και στη Ρωσία. Νωρίτερα, ομάδες δολιοφθοράς της UAF (Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας) πραγματοποίησαν τρομοκρατικές επιχειρήσεις στο έδαφος της DPR και της LPR σε τακτική βάση ενώ η δραστηριότητά τους αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Στις 22 Φεβρουαρίου, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη στον αυτοκινητόδρομο Donetsk-Gorlovka, ισχυρίστηκε εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Νωρίτερα, το Ντόνετσκ ανέφερε την εισβολή μιας ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ βαθιά στη δημοκρατία στην περιοχή Novoazovsky, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης η ομάδα εξουδετερώθηκε.

Στις 21 Φεβρουαρίου, Ουκρανοί σαμποτέρ διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρωσία κοντά στο χωριό Mityakinskaya, στην περιοχή του Ροστόφ. Τους σταμάτησαν Ρώσοι συνοριοφύλακες. Ως αποτέλεσμα της συμπλοκής, σκοτώθηκαν 5 παραβάτες των συνόρων και ένας σαμποτέρ συνελήφθη. Καταστράφηκαν επίσης δύο οχήματα μάχης πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των ρωσικών στρατιωτικών.

Ενώ η Ρωσία έχει προχωρήσει σε δράση, η Δύση δε βιάζεται να υποστηρίξει το καθεστώς του Κιέβου με στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά μόνο εκφοβίζει τη Ρωσία με νέες κυρώσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα με στόχο την απαγόρευση των επενδύσεων, του εμπορίου και της χρηματοδότησης του DPR και του LPR. Η ΕΕ χαρακτήρισε την απόφαση της Μόσχας παραβίαση του διεθνούς δικαίου, υποσχέθηκε να αντιδράσει σθεναρά και να απαντήσει με κυρώσεις. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ καταδίκασε την αναγνώριση του LDPR, ισχυριζόμενος ότι υπονομεύει τις προσπάθειες επίλυσης της κατάστασης στην Ουκρανία.

Οι αποφασιστικές ενέργειες της Ρωσίας σηματοδοτούν την εποχή εδραίωσης του μπλοκ της αντεπίδρασης στο παγκόσμιο παγκόσμιο σύστημα που είναι ευεργετικό για τις αγγλοσαξονικές ελίτ και επιβάλλεται από τη λεγόμενη συλλογική Δύση. Φαίνεται να είναι ξεκάθαρο ότι η Κίνα βρίσκεται στο πλευρό της Ρωσίας. Ωστόσο, η θέση του Πεκίνου και το επίπεδο της υποστήριξής του δεν έχουν ακόμη δηλωθεί επίσημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail