Η έκκληση του Προέδρου Πούτιν προς τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξε κάτι βαθύτερο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε απευθείας έκκληση στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) κατά τη διάρκεια της εθνικής ομιλίας του νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ανακοινώνοντας την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της χώρας του στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε για λόγους καθαρά αυτοάμυνας. Να τι τους είπε:

Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

«Σύντροφοι αξιωματικοί,

Οι πατέρες, οι παππούδες και οι προπάππους σας δεν πολέμησαν τους Ναζί κατακτητές και δεν υπερασπίστηκαν την κοινή μας Πατρίδα για να επιτρέψουν στους σημερινούς νεοναζί να καταλάβουν την εξουσία στην Ουκρανία. Ορκιστήκατε πίστη στον ουκρανικό λαό και όχι στη χούντα, τον αντίπαλο του λαού που λεηλατεί την Ουκρανία και ταπεινώνει τον ουκρανικό λαό.

Σας προτρέπω να αρνηθείτε να εκτελέσετε τις εγκληματικές τους εντολές. Σας προτρέπω να καταθέσετε αμέσως τα όπλα και να πάτε σπίτι. Θα εξηγήσω τι σημαίνει αυτό: το στρατιωτικό προσωπικό του ουκρανικού στρατού που θα το κάνει αυτό θα μπορεί να εγκαταλείψει ελεύθερα τη ζώνη των εχθροπραξιών και να επιστρέψει στις οικογένειές του.

Θέλω να τονίσω ξανά ότι όλη η ευθύνη για την πιθανή αιματοχυσία θα βαρύνει πλήρως και εξ ολοκλήρου το κυβερνών ουκρανικό καθεστώς».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Αυτό δεν ήταν μόνο μια συναρπαστική προσέγγιση σε εκείνους που πιθανώς εντάχθηκαν στην UAF μόνο από οικονομική απόγνωση, αλλά και μια ανθρωπιστική χειρονομία λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ αρχές τους μετά το πραξικόπημα μόλις κάλεσαν τους στρατιωτικούς εφέδρους τους, πολλοί από τους οποίους μπορεί να μην θέλουν να παλεμήσουν.

Το άρθρο του Προέδρου Πούτιν που ερευνήθηκε εκτενώς από το περασμένο καλοκαίρι «Σχετικά με την ιστορική ενότητα των Ρώσων και των Ουκρανών» απέδειξε πόσο πάθος αισθάνεται για αυτόν τον αδελφικό λαό. Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε οι αδελφικές ρωσικές δυνάμεις να βλάψουν κανέναν αθώο Ουκρανό.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (RAF) χτυπούν μόνο στρατιωτικούς στόχους με όπλα ακριβείας για να αποφύγουν τυχόν παράπλευρες ζημιές μεταξύ των αμάχων. Όσο για όσους βρίσκονται σε αυτούς τους ίδιους στρατιωτικούς στόχους, ο Πρόεδρος Πούτιν ήθελε να τους δώσει χρόνο να τραπούν σε φυγή, αν το επιθυμούσαν.

Δεν θα ξεχάσει ποτέ τις θυσίες των προκατόχων τους κατά τη διάρκεια αυτού που η Ρωσία θεωρεί ως τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο ενάντια στη γενοκτονική Ναζιστική Γερμανία. Όσοι ένστολοι έχουν εντολή να πολεμήσουν ενάντια στις ειρηνευτικές δυνάμεις της Ρωσίας για λογαριασμό των σημερινών φασιστών ηγετών τους, φτύνουν στο πρόσωπο των προγόνων τους.

Υπενθυμίζοντας στα μέλη της UAF ότι ορκίστηκαν στον ουκρανικό λαό και όχι σε κάποια συγκεκριμένη κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Πούτιν ελπίζει πως όσοι έχουν αρκετά καθαρή συνείδηση ​​και που διατηρούν ακόμη κάποια εμφάνιση ιστορικής μνήμης παρά τα 8 χρόνια προπαγάνδας θα εγκαταλείψουν το φασιστικό αγώνα.

Επιρρίπτοντας δικαίως ολόκληρη την ευθύνη για την πιο άμεση πυροδότηση αυτής της σύγκρουσης στο κυβερνών ουκρανικό καθεστώς, ο Ρώσος ηγέτης απαλλάσσει αυτούς που βρίσκονται κάτω από αυτό από την ευθύνη, εκτός από οποιονδήποτε διέπραξε αιματηρά εγκλήματα κατά αμάχων, εφόσον φεύγουν από τις θέσεις τους ενώ εξακολουθούν να μπορούν.

Ο Πρόεδρος Πούτιν δεν είναι ο λεγόμενος «αιματοβαμμένος εθνο-υπέρτατος δικτάτορας που θέλει να αποκαταστήσει τη Σοβιετική Ένωση», όπως τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τον παρουσιάζουν κακόβουλα. Διαφορετικά δε θα έδινε ποτέ σε τέτοιους στρατιώτες το δικαίωμα να σώσουν τη ζωή τους.

Αντίθετα, ο Ρώσος ηγέτης είναι ένας αφοσιωμένος ανθρωπιστής που δίνει γενναιόδωρα αυτή την ευκαιρία στους ξένους στρατιωτικούς αντιπάλους της χώρας του που η Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν έδωσε ποτέ στους δικούς τους. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το ποια πλευρά του Νέου Ψυχρού Πολέμου πιστεύει πραγματικά στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, όσοι συνεχίζουν πεισματικά να προσκολλώνται στις φασιστικές ιδέες που έχουν ήδη ηττηθεί από τους ίδιους τους προπάτορές τους και την υπόλοιπη σοβιετική οικογένεια πριν από πολλές γενιές, θα έχουν την ίδια ακριβώς μοίρα με τους ναζί συμμάχους της Ουκρανίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τόσο τη Γερμανία του Χίτλερ όσο και τους τοπικούς του συνεργάτες της εποχής.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ο Πρόεδρος Πούτιν να επιτρέψει μια άλλη φασιστική απειλή να αυξηθεί κατά μήκος των συνόρων της χώρας του. Σε αντίθεση με τον Στάλιν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αυτή τη φορά το σταματά προληπτικά πριν όλα ξεφύγουν από τον έλεγχο, καθώς είπε ότι «η αναμέτρηση…δεν μπορεί να αποφευχθεί» και αυτή τη φορά.

Αυτό δείχνει πόσο οξυδερκής μαθητής της ιστορίας είναι ο Ρώσος ηγέτης πως πραγματικά έμαθε από το παρελθόν και ως εκ τούτου κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει ότι η πολύτιμη χώρα του δε θα βιώσει ξανά την πρωτοφανή ταλαιπωρία της πείνας και της γενοκτονίας από εκείνη τη σκοτεινή εποχή.

Παραμένει ασαφές πόσα μέλη της UAF άκουσαν την έκκληση του αρχηγού του ρωσικού κράτους, αν και ανεπιβεβαίωτες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς το έκανε. Αν αληθεύει, αυτό θα ήταν απολύτως κατανοητό και θα μιλούσε για το πόσο αντιδημοφιλές είναι το κυβερνών ουκρανικό καθεστώς.

Οι αδερφικοί άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου, πόσο μάλλον με την εντολή ξένων δυνάμεων που έκαναν πλύση εγκεφάλου σε μια συγκεκριμένη πλευρά με φασιστική ιδεολογία εναντίον των αδερφών τους. Οι Ουκρανοί έχουν χρησιμοποιηθεί ως όπλα του υβριδικού πολέμου εναντίον του λαού τους και της Ρωσίας για πάρα πολύ καιρό.

Η έκκληση του Προέδρου Πούτιν προς την UAF ήταν ευγενής, ανθρωπιστική και έδειξε το βαθύ σεβασμό που τρέφει για τον ουκρανικό λαό. Η υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών Δύση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τον χαρακτηρίσει ως «αιματοβαμμένο εθνο-υπέρτατο δικτάτορα», αλλά όποιος διαβάζει τα δικά του λόγια ξέρει ότι αυτό είναι απλώς ψέμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail