Janes: Ένα βήμα μπρος για την Ελλάδα και την απόκτηση F-35

Military_Material / pixabay
Freepen.gr -
Τα σχέδια της Ελλάδας για την απόκτηση του F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) της Lockheed Martin πρόκειται να κάνουν ένα βήμα μπροστά, με μια ομάδα από το γραφείο του προγράμματος να επισκέπτεται τη χώρα το Φεβρουάριο, σημειώνει σε σχετικό άρθρο η ιστοσελίδα janes.com.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, δήλωσε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης στα τέλη Ιανουαρίου για την προγραμματισμένη επίσκεψη, καθώς η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF) επιδιώκει να προχωρήσει το σχέδιό της για την απόκτηση του F-35A ως μέρος μιας ευρύτερης ενίσχυσης της πολεμικής αεροπορίας της.

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το πιο σημαντικό σημείο, που είναι ότι η Ελλάδα θα είναι μέρος του προγράμματος F-35. Νομίζω πως αυτό είναι ξεκάθαρα κατανοητό από την κυβέρνηση, από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Έχετε ακούσει εκφράσεις για το σκοπό αυτό όχι μόνο από εμένα αλλά από ανώτερους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ», είπε ο Πρέσβης Πάιατ.

«Θα έχουμε μια ομάδα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, από το γραφείο προγράμματος F-35, που θα έρθει στην Αθήνα τον επόμενο μήνα ακριβώς για να παράσχει στην ελληνική κυβέρνηση πληροφοριακές ενημερώσεις σχετικά με τις απαιτήσεις για την προώθηση του προγράμματος F-35», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail