Η Τουρκία αντικαθιστά τους αμερικανικούς Harpoon με εγχώριους πυραύλους κρουζ Atmaca

Freepen.gr - Ο τουρκικής κατασκευής αντιπλοϊκός πύραυλος Atmaca θα αντικαταστήσει τα ναυτικά αποθέματα της Τουρκίας των αμερικανικών πυραύλων Harpoon, ανέφερε την Πέμπτη το Defense News.

«Είμαστε σίγουροι για μια ομαλή αντικατάσταση τα επόμενα χρόνια», δήλωσε αξιωματικός του Τουρκικού Ναυτικού. "Η προσπάθεια καλύπτει όλα τα μαχητικά πλοία του στόλου μας".

Η δημοσίευση επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο από τη Roketsan, τον κρατικό κατασκευαστή πυραύλων της Τουρκίας, ο οποίος παράγει το Atmaca, ο οποίος είπε ότι το βλήμα θα αντικαταστήσει περισσότερα από 350 Harpoons στο απόθεμα της Τουρκίας σε 2-3 χρόνια.

Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης πως η Τουρκία στοχεύει να εξοικονομήσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια αντικαθιστώντας το Harpoon, επισημαίνοντας ότι ο Atmaca κοστίζει περίπου το μισό από τον αμερικανικό πύραυλο.

Η Rokestsan και η τουρκική στρατιωτική-ηλεκτρονική ειδική Aselsan κατασκευάζουν από κοινού τον πύραυλο Atmaca. Ο τουρκικός πύραυλος έχει χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο αμερικανικό Harpoon και στον γαλλικό αντιπλοϊκό πύραυλο Exocet.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Η TCG Kinaliada, μια τουρκικής κατασκευής κορβέτα κλάσης Ada, διαθέτει το Atmaca από το 2019. Ο πύραυλος είναι επίσης συμβατός με τις φρεγάτες κλάσης "Κωνσταντινούπολη" και αντιτορπιλικά αντιαεροπορικής άμυνας κλάσης TF2000.

Ο Atmaca έχει βεληνεκές άνω των 220 χιλιομέτρων και διαθέτει κεφαλή κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικής ικανότητας βάρους 250 κιλών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον στόχων στη θάλασσα καθώς και σε παράκτιους στόχους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail