Οργή Κρεμλίνου για την υποτιθέμενη εισβολή: Αντί για ψευδείς ειδήσεις, θα λέμε ειδήσεις του Bloomberg

Peggy_Marco / pixabay
Freepen.gr - Η γκάφα του Bloomberg «Η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία» «καταδεικνύει τέλεια τους κινδύνους από τις [εντάσεις] που πυροδοτούνται από αμέτρητες επιθετικές δηλώσεις από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το Σάββατο.

«Είναι μια απεικόνιση των συνεπειών που μπορεί να έχει μια ατμόσφαιρα έκτακτων εντάσεων» , είπε ο εκπρόσωπος στο RIA Novosti. Προειδοποίησε επίσης ότι αυτό που συνέβη χρησιμεύει ως παράδειγμα για το πώς τέτοιες ανακοινώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «ανεπανόρθωτη ζημιά».

«Υποθέτω, αντί για «ψευδείς ειδήσεις», μπορούμε τώρα να πούμε «ειδήσεις του Bloomberg», κάτι που είναι λογικό [δεδομένων των περιστάσεων]», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Το πρακτορείο επιχειρηματικών ειδήσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη δημοσίευσε τον τίτλο «Η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία» στον ιστότοπό του την Παρασκευή. Το ανησυχητικό δημοσίευμα φέρεται να έμεινε στον αέρα για περίπου 30 λεπτά πριν το κατεβάσει το Bloomberg.

Το πρακτορείο αργότερα εξήγησε ότι προετοιμάζει τίτλους για «πολλά σενάρια» και η συγκεκριμένη φράση δημοσιεύτηκε κατά λάθος. «Λυπούμαστε βαθύτατα για το λάθος», είπε το Bloomberg.

Το Bloomberg ήταν ένα από τα πολλά δυτικά πρακτορεία ειδήσεων που μίλησαν το περασμένο φθινόπωρο για συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και για πιθανή ρωσική εισβολή. Η Μόσχα έχει εδώ και καιρό απορρίψει τις κατηγορίες ότι έχει πρόθεση να επιτεθεί στον γείτονά της.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail