Ο Τζάστιν Τριντό πρέπει να φύγει: Ο Καναδός Πρωθυπουργός έχασε τη νομιμοποίησή του

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έχασε τη νομιμοποίησή του αφού έφυγε από την πρωτεύουσα μπροστά στους δικούς του ειρηνικούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονται ενάντια στη δυσανάλογη επίδραση της εντολής του για το εμβόλιο στο πάνω από το 10% των Καναδών φορτηγατζήδων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτά τα άτομα κινδυνεύουν να χάσουν τα προς το ζην εάν δε συμμορφωθούν με τις νεότερες απαιτήσεις της κυβέρνησης. Πολλοί άλλοι έχουν ενταχθεί στο κίνημά τους από αλληλεγγύη με τους ανθρώπους που βοήθησαν να κρατηθεί η χώρα τους σε λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Θεωρούν ότι η πολιτική καταναγκαστικού εμβολιασμού του Καναδά είναι λανθασμένη από όλες τις απόψεις.

Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Όποια και αν είναι η στάση οποιουδήποτε για τον εμβολιασμό, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι Καναδοί έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, κάτι που ακριβώς κάνουν επί του παρόντος. Ωστόσο, ο Τριντό τους έχει καταδικάσει σκληρά ως μια λεγόμενη «περιθωριακή μειονότητα» που υποστηρίζει ότι εκφράζουν απόψεις μίσους, παρόλο που δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως το κάνουν. Το συνεχές κορνάρισμα τους στην πρωτεύουσα έχει ενοχλήσει μερικούς Καναδούς, αλλά αυτό είναι συνέπεια του να ζουν σε μέρη όπου οι άνθρωποι διαμαρτύρονται. Οι φορτηγατζήδες και οι υποστηρικτές τους δεν αποτελούν καμία απολύτως απειλή για κανέναν από τους συμπολίτες τους ή τη συνταγματική τάξη του κράτους. 

Ωστόσο, ο Τριντό είπε ότι δε θα συναντηθεί μαζί τους σε καμία περίπτωση. Παρόλο που ισχυρίζεται πως μόλις κόλλησε τον COVID, θα μπορούσε να κανονίσει μια συνάντηση μέσω Zoom, για παράδειγμα, αν ήθελε πραγματικά να συνδεθεί με αυτήν την πραγματικά επανάσταση της εργατικής τάξης. Αντίθετα, κρύβεται σε μια άγνωστη τοποθεσία μετά την εκκένωση από την πρωτεύουσα με το πρόσχημα ότι οι πολίτες του που διαμαρτύρονται ειρηνικά υποτίθεται πως αποτελούν απειλή για την ασφάλειά του.  

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι φοβάται πως οι ήρωες της χώρας του ξεσηκώνονται ενάντια στη ριζοσπαστική εντολή του που θα επηρεάσει δυσανάλογα περισσότερο από το 10% αυτών των οδηγών φορτηγών που δεν είναι εμβολιασμένοι. Με τα ίδια πρότυπα που εφαρμόζει η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση για τους ηγέτες των εθνών του Παγκόσμιου Νότου, ορισμένοι θα μπορούσαν να θεωρήσουνπως ήδη παραιτήθηκε de facto αφού εγκατέλειψε την πρωτεύουσά του. Άλλωστε, αυτό ακριβώς θα έλεγαν αν ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ ή ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Abiy Ahmed έκαναν το ίδιο.

Σχετικά με αυτούς τους δύο ηγέτες, στάθηκαν περήφανα στη θέση τους στις αντίστοιχες πρωτεύουσές τους, παρά το γεγονός ότι οι τρομοκράτες προσέγγισαν σε αυτούς σε ορισμένες στιγμές. Καθένας από τους στρατιώτες των χωρών τους απέκρουσε με επιτυχία αυτές τις απειλές, ωστόσο η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση εξακολουθεί να θεωρεί τον Σύριο ηγέτη ως παράνομο. Αντίθετα, κανένας από αυτό το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δε θεωρεί τον Τριντό παράνομο, παρόλο που τράπηκε σε φυγή μπροστά σε καθαρά ειρηνικούς διαδηλωτές και όχι σε πραγματικούς τρομοκράτες.

Όλα γίνονται γρήγορα πολύ ανησυχητικά, αφού ο αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα φλέρταρε με την ιδέα να ζητήσει στρατιωτική υποστήριξη για να διαλύσει τους ειρηνικούς διαδηλωτές. Παρόλο που ο Τριντό αρνήθηκε pvw ένα τέτοιο σενάριο είναι στα χαρτιά, τα λόγια του δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη αφού ήδη είπε ψέματα υποτιμώντας ψευδώς τους ειρηνικούς διαδηλωτές ως «αντισημίτες, ισλαμοφοβικούς, ρατσιστές, ομοφοβικούς και τρανσφοβικούς». Μπορεί κυριολεκτικά να σκέφτεται τη δολοφονία των δικών του ανθρώπων στο επόμενο μέλλον.

Αυτό είναι, σε τελική ανάλυση, που η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση θα απεικόνιζε την άρνηση ενός ηγέτη του Παγκόσμιου Νότου ότι σχεδίαζε να στείλει στρατό για να διαλύσει ειρηνικούς διαδηλωτές ακόμα κι αν είναι στην πραγματικότητα τρομοκράτες ή έχουν διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα στους πρώτους. Η αποτυχία εφαρμογής αυτών των ίδιων προτύπων σε δυτικούς ηγέτες όπως ο Τριντό μυρίζει πραγματικό ρατσισμό. Περιέργως, ο ίδιος έχει κατηγορηθεί ως ρατσιστής αφού φόρεσε το μαύρο προσωπείο περισσότερες φορές από όσες παραδέχτηκε ότι θυμάται.

Αντικειμενικά μιλώντας, ο Τριντό θα έπρεπε πράγματι να θεωρείται ρατσιστής μετά από εκείνο το σκάνδαλο και ότι παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία αφού εγκατέλειψε την πρωτεύουσα ακριβώς όπως θα αντιμετώπιζαν τους ηγέτες του Παγκόσμιου Νότου στη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αν έκαναν το ίδιο. Αν είχε μείνει στην Οττάβα και είχε ουσιαστικά συναντηθεί με τους ειρηνικούς διαδηλωτές (βλέποντας ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτοπροσώπως αφού ισχυρίζεται ότι βολικά μόλις κόλλησε τον COVID), τότε θα ήταν ακόμα ρατσιστής, αλλά δεν θα έχανε νομιμοποίησή του ως ηγέτης του Καναδά.  

Είναι καιρός και για τον Τριντό να τηρηθούν τα ίδια πρότυπα με τους ηγέτες του Παγκόσμιου Νότου. Ακριβώς όπως οι δυτικοί ηγέτες υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν κουράζονται ποτέ να φωνάζουν ότι «Ο Άσαντ πρέπει να φύγει!», έτσι και οι πατριώτες και φιλειρηνικοί Καναδοί μπορεί να αρχίσουν να φωνάζουν πως «Ο Τριντό πρέπει να φύγει!» μέχρι να το κάνει τελικά. Είναι φυσικά απίθανο να παραιτηθεί στην πραγματικότητα, παρόλο που αυτή θα ήταν η ηθικά σωστή απόφαση υπό το φως των συνθηκών και των προτύπων που τηρούν οι ηγέτες του Παγκόσμιου Νότου, αλλά εξακολουθεί να είναι μια πολλά υποσχόμενη σκέψη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail