Όσκαρ Λαφοντέν για την ουκρανική κρίση: Πηγαίνεις στον πόλεμο με ένα ψέμα;

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο του γνωστού Γερμανού πολιτικού Όσκαρ Λαφοντέν για την ουκρανική κρίση.

«Πηγαίνεις στον πόλεμο με ένα ψέμα;

Μετάφραση από τα γερμανικά: Βασίλης Στοϊλόπουλος

Ως γνωστόν, όταν πρόκειται να ξεκινήσει ένας πόλεμος με ένα ψέμα, οι ΗΠΑ είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Απλά ας θυμηθούμε τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ που δεν βρέθηκαν ποτέ και την εμφάνιση του τότε υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επίσης τον πόλεμο του Βιετνάμ, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ανθρώπους, οι ΗΠΑ τον ξεκίνησαν με ένα ψέμα (Tonkin-ψεύδος).

Τώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της συμμορίας των ψεμάτων στην Ουάσιγκτον, ο Άντονι Μπλίνκεν, παρέθεσε αυτό το ωραίο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Η Ρωσία προετοιμάζεται για επίθεση τις επόμενες ημέρες. Το σχέδιο της Ρωσίας είναι να δημιουργήσει για αυτό ένα πρόσχημα. «Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βίαιο γεγονός που θα κάνει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, ή μια εξωφρενική κατηγορία που θα απαγγείλει η Ρωσία εναντίον της ουκρανικής κυβέρνησης». Πιθανό θα ήταν μια τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία, η «επινοημένη ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου» και κατηγορίες για μια γενοκτονία, ένα σκηνοθετημένο χτύπημα με drone σε αμάχους ή μια προσχηματική ή πραγματική επίθεση με χημικά όπλα. Αυτό ακούγεται κατά κάποιο τρόπο σαν οι ΗΠΑ να προετοιμάζουν μια «False Flag-operation» (δηλ. ενέργεια κάτω από ψεύτικη σημαία).

Ευτυχώς που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρχηγός της CIA Μάικ Πομπέο μας επιβεβαίωσε αυτό που ξέραμε εδώ και πολύ καιρό: «Είπαμε ψέματα, εξαπατήσαμε και κλέψαμε». (https://youtu.be/qfrhATD4nM0 )

Για να μην εξαπατηθεί κανείς : Η Ρωσία δεν είναι απαραίτητα καλύτερη, αλλά οικονομικά και στρατιωτικά είναι πολύ ασθενέστερη (ΑΕΠ Ρωσίας: 4,036 τρισεκατομμύρια δολάρια, ΗΠΑ: 21,69 τρισεκατομμύρια δολάρια, πολεμικός προϋπολογισμός Ρωσία: 61,7 δισεκατομμύρια, ΗΠΑ: 778 δισεκατομμύρια). Γι' αυτό ο Πούτιν δεν αντέχει καθόλου να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Αλλά στη Μόσχα κυβερνά μια ολιγαρχία, όπως και στις ΗΠΑ. Και, φυσικά, ο ρωσικός στρατός και η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών είναι επίσης σε θέση να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή μια ενέργεια False-Flag (ψευδούς σημαίας) για να εισβάλουν με κάποιο πρόσχημα στην Ουκρανία.

Όταν λοιπόν συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό και προκληθεί ένας πόλεμος, θα είναι δύσκολα θα διαπιστώσουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτό. Φυσικά, τα δυτικά ΜΜΕ δεν θα συμβάλουν στην διαλεύκανση και όπως στο παρελθόν θα διαδώσουν χωρίς κριτική την πολεμική προπαγάνδα των ΗΠΑ.
Πώς είναι τα συμφέροντα; Οι Ρώσοι δεν θέλουν αμερικανικά στρατεύματα και βάσεις πυραύλων μπροστά στην πόρτα τους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να συμπεριληφθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θέλουν να περικυκλώσουν περαιτέρω τη Ρωσία και να απειλήσουν τα σύνορά της με τμήματα στρατευμάτων και ράμπες εκτόξευσης, οι πύραυλοι των οποίων θα μπορούν να φτάσουν στη Μόσχα σε λίγα λεπτά. Θέλουν να απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία στη διεθνή κοινότητα κρατών, να την αποδυναμώσουν οικονομικά με κυρώσεις, να αποτρέψουν την λειτουργία του Nordstream 2 και να πουλήσουν το δικό τους βρώμικο υγροποιημένο αέριο στην Ευρώπη. Εδώ και εκατό χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να "αποτρέψουν την κοινή πορεία της γερμανικής τεχνολογίας με τις ρωσικές πρώτες ύλες" (George Friedmann από το US-thinktank Stratfor, https://youtu.be/gcj8xN2UDKc?t=686 ).

Δεδομένου ότι τα επόμενα χρόνια σε αυτήν την συστημικής φύσεως αντιπαράθεση πιθανότατα δεν θα αλλάξει τίποτα (Jean Jaurès: "Ο καπιταλισμός κουβαλάει από μόνος του τον πόλεμο όπως το σύννεφο τη βροχή"), πρέπει η Γερμανία και η Ευρώπη να καταβάλουν όλες τις προσπάθειες για να μην παρασυρθούν σε μια πολεμική σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας. Την ειρήνη θα εξασφάλιζε το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας με συμπερίληψη της Ρωσίας. Επειδή οι ΗΠΑ, ενάντια σε όλες τις υποσχέσεις, θέλουν πάση θυσία να αποτρέψουν αυτή τη λύση, έχουν προωθήσει την επέκταση προς ανατολάς του ΝΑΤΟ και υπέθαλψαν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο».

(https://www.facebook.com/oskarlafontaine)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail