Μια άλλη ανάγνωση της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα

Ο συγγραφέας προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι «Το Κίεβο πρέπει να αποσυρθεί από το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ αν θέλει πραγματικά να αποτρέψει τον πόλεμο», επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα υποστηρίξει αποφασιστικά τους νεοανακαλυφθέντες συμμάχους της στο Ντονμπάς με στρατιωτικά μέσα προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των αμάχων πληθυσμών τους εάν η Ουκρανία συνέχιζε την απρόκλητη γενοκτονική επίθεση εναντίον τους. Δυστυχώς, οι ΗΠΑ απέτυχαν να χαλιναγωγήσουν τον ανατολικοευρωπαϊκό στρατό αντιπροσώπων τους, κάτι που ώθησε τη Ρωσία να ξεκινήσει τη συνεχιζόμενη ειδική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya εξέθεσε τους λόγους πίσω από την απόφαση του Προέδρου Πούτιν νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης. Κατηγορώντας τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ότι εκμεταλλεύεται τον λαό του Ντονμπάς ως «διαπραγματευτικό χαρτί στο γεωπολιτικό παιχνίδι που επιδιώκει να αποδυναμώσει τη Ρωσία και να φέρει το ΝΑΤΟ πιο κοντά στα σύνορά μας», κατήγγειλε το διπλό τους μέτρο απέναντι στα ίδια ανθρωπιστικά δικαιώματα που μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι είχαν. ιερά, αν και λένε τέτοια μόνο ότανπροωθούν τους δικούς τους γεωστρατηγικούς στόχους. 

Η συνεχιζόμενη άρνηση του Κιέβου να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ που υποστηρίζονται από το ΣΑΗΕ προκάλεσε άμεσα την αποφασιστική παρέμβαση της Μόσχας στην υπόλοιπη Ουκρανία, την οποία η Ρωσία εξακολουθεί να αναγνωρίζει ότι πέφτει με το γράμμα αυτής της κυβέρνησης. Για την ακρίβεια, το Κρεμλίνο πιστεύει στην πραγματικότητα ότι η ουκρανική κυβέρνηση δεν ασκεί πλέον πρακτική κυριαρχία μετά την ανάληψη της από τις ΗΠΑ ύστερα από το πραξικόπημα του 2014 που ακολούθησε το πολύμηνο ξεφάντωμα της αστικής τρομοκρατίας ευρέως γνωστό ως «EuroMaidan».

Πέρα από τη σημασιολογία, η εν εξελίξει επιχείρηση στοχεύει να αναγκάσει τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ουκρανικές αρχές μετά το πραξικόπημα να επιστρέψουν στις ειρηνικές πολιτικές τους πριν από την αλλαγή του καθεστώτος έναντι του λαού τους, της Ρωσίας και της υπόλοιπης περιοχής. Η ομιλία του Προέδρου Πούτιν στο έθνος το πρωί της Πέμπτης ανέφερε τους στόχους της χώρας του να διασφαλίσει την αποστρατικοποίηση, την αποναζιστικοποίηση της χώρας και να φέρει στη δικαιοσύνη όσους διέπραξαν εγκλήματα κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων πολιτών.

Το ευρύτερο πλαίσιο στο οποίο συμβαίνει αυτό είναι η αδήλωτη προκληθείσα από τις ΗΠΑ πυραυλική κρίση στην Ευρώπη , η οποία ξεκίνησε από την επιθυμία της Ουάσιγκτον να εξουδετερώσει τις δυνατότητες πυρηνικής δεύτερης επίθεσης της Μόσχας, έτσι ώστε να τη θέτει διαρκώς σε θέση πυρηνικού εκβιασμού. Ο Πρόεδρος Πούτιν ανέπτυξε νωρίτερα αυτές τις πολύ αξιόπιστες ανησυχίες κατά τη διάρκεια της «Διευρυμένης Συνάντησης του Συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας» της 21ης ​​Δεκεμβρίου καθώς και της «Συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας» της 21ης ​​Φεβρουαρίου και την επακόλουθη ομιλία στο έθνος αργότερα εκείνο το απόγευμα.

Ο τελικός στόχος είναι η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας μέσω στρατιωτικών μέσων, ελλείψει της αποτυχίας της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ της Δύσης να σεβαστεί τα αιτήματα της Ρωσίας για την εγγύηση ασφάλειας, ώστε να γίνει πιο επιδεκτική στα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Μόσχας. Αυτό είναι σύμφωνο με την αρχή του ΟΑΣΕ περί αδιαίρετης ασφάλειας που έχει παραβιαστεί εδώ και δεκαετίες από την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά σε βάρος της. Αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να αποκαταστήσει τη στρατηγική σταθερότητα ασφάλειας που υπονόμευσαν οι ΗΠΑ.

Ο Σεργκέι Καραγκάνοφ, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Ρωσίας με μεγάλη επιρροή, δημοσίευσε ένα πολύ λεπτομερές αναλυτικό άρθρο στο RT την Τετάρτη με τίτλο « Η νέα εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, το δόγμα Πούτιν ». Όλοι οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να το διαβάσουν πλήρως, καθώς μοιάζει με τη ρωσική έκδοση του 21ου αιώνα του "Long Telegram" του Kennan με την έννοια ότι περιγράφει σχολαστικά τα προβλεπόμενα μέσα της Μόσχας για βιώσιμο περιορισμό των απειλών που θέτουν οι ΗΠΑ για την εθνική της ασφάλεια.

Οι παρατηρητές θα πρέπει να θυμούνται ότι δεν έπρεπε να καταλήξει σε αυτό, αλλά ότι η Ρωσία κυριολεκτικά δεν είχε άλλη επιλογή μήπως τελικά καταλήξει εκβιασμένη από τις ΗΠΑ με πυρηνικά μέσα. Ο Πρόεδρος Πούτιν άφησε να εννοηθεί αυτό στην αναφερόμενη εκδήλωσή του στις 21 Δεκεμβρίου, όταν παραδέχτηκε ότι «αυτό που κάνουν, ή προσπαθούν ή σχεδιάζουν να κάνουν στην Ουκρανία, δεν συμβαίνει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα εθνικά μας σύνορα. Είναι στο κατώφλι του σπιτιού μας. Πρέπει να καταλάβουν πως απλώς δεν έχουμε πού να υποχωρήσουμε».

Με το «πουθενά περαιτέρω να υποχωρήσουν» και οι ΗΠΑ να αρνούνται να καταφύγουν στα διπλωματικά μέσα που προτείνει η Ρωσία για την επίλυση αυτής της πυραυλικής κρίσης που ξεκίνησε η ίδια η Αμερική, ήταν προφανές εκ των υστέρων πως η Μόσχα θα αναγκαζόταν να ενεργήσει με τα ίδια στρατιωτικο-τεχνικά μέσα που προειδοποίησε αόριστα νωρίτερα προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη νομιμότητα της αναφοράς του Προέδρου Πούτιν στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για αιτιολόγηση της επιχείρησής του.

Όσοι υποστηρίζουν πραγματικά το εγγενές δημοκρατικό δικαίωμα όλων των κρατών να κυβερνούν και να αναπτύσσονται σύμφωνα με ό,τι κρίνουν οι διεθνώς αναγνωρισμένοι ηγέτες τους, καθώς και να διασφαλίζουν αμυντικά την εθνική τους ασφάλεια απέναντι σε απρόκλητες εξωτερικές απειλές, θα πρέπει επομένως να υποστηρίξουν την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι στόχοι της Μόσχας δεν είναι να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω τον κόσμο, αλλά να αποκαταστήσει επιτέλους την σταθερότητά του αφού η Ουάσιγκτον υπονόμευσε μονομερώς την στρατηγική κατάσταση πραγμάτων.

Η Ευρασιατική Μεγάλη Δύναμη χρησιμοποιεί το διεθνές νόμιμο δικαίωμά της για αυτοάμυνα, όχι μόνο για την προστασία των δικών της κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας και των ανθρωπιστικών συμφερόντων του λαού του Donbass, αλλά και για χάρη ολόκληρου του κόσμου. Αν η Ρωσία είχε υποκύψει στην απόπειρα πυρηνικού εκβιασμού των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον θα είχε αμέσως στραμμένο το βλέμμα της στην Κίνα και μετά θα είχε αποκαταστήσει τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία της στον πλανήτη, εάν στη συνέχεια κατάφερνε να εξουδετερώσει στρατηγικά και αυτή τη χώρα.  

Για αυτούς τους λόγους, η υπόθεση της Ρωσίας είναι δίκαια και πλήρως σύμφωνη με το πνεύμα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που ορίζει επίσημα την ισότητα των εθνών και το απαράδεκτο κάποιου όπως οι ΗΠΑ που φέρεται να διασφαλίζουν τη δική τους ασφάλεια σε βάρος οποιουδήποτε άλλου όπως η Ρωσία (και η Κίνα έχει σημασία για αυτό). Η Μόσχα δεν είναι μια λεγόμενη «ρεβιζιονιστική δύναμη», είναι η Ουάσιγκτον, καθώς το μόνο που θέλει να κάνει η Ρωσία είναι να επιστρέψει στη διεθνή τάξη που κατοχυρώθηκε από τον ΟΗΕ και είχε συμφωνήσει νωρίτερα από τις ίδιες τις ΗΠΑ εκείνη την εποχή επίσης.

Ήταν μόνο η παγκόσμια αποσταθεροποιητική επιδίωξη των Ηνωμένων Πολιτειών για μονοπολική ηγεμονία μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ στο τέλος του Παλαιού Ψυχρού Πολέμου που είχε ως αποτέλεσμα τα πάντα να φτάσουν στο τρομερό σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα. Ως εκ τούτου, η Αμερική είναι αναμφισβήτητα η αληθινά ρεβιζιονιστική δύναμη που επιχειρεί με δόλο να πείσει τον κόσμο να πιστεύει ότι η Ρωσία βρίσκεται μέσω του παγκόσμιου δικτύου των «διαχειριστών αντίληψης». Ως εκ τούτου, η επικείμενη επιτυχία της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail