Μήπως η Ρωσία δεν είναι σε πόλεμο με την Ουκρανία αλλά με κάποιον άλλο;

Τα λόγια έχουν σημασία, επομένως η περιγραφή της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία ως αποκαλούμενος «πόλεμος» εναντίον αυτής της χώρας γενικά δεν είναι ακριβής. Αντίθετα, η Ευρασιατική Μεγάλη Δύναμη πολεμά ένα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ φασιστικό καθεστώς ανδρείκελου που συνεργάστηκε με το ΝΑΤΟ για να σχεδιάσει μία πλοκή α λα Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Ρωσίας στο προσεχές μέλλον, μια επίθεση που θα ακολουθούσε τη σχεδιαζόμενη εξουδετέρωση των δυνατοτήτων πυρηνικής δεύτερης επίθεσης. Ο γράφων τα εξήγησε όλα αυτά λεπτομερώς στις δύο τελευταίες αναλύσεις του, «I'm A Proud American-Pole With Ukrainian Ancestry: Here's Why #IStandWithRussia» και «Debunking The Top Ten Infowar Narratives about Russian's Special Operation In Ukraine», που περιλαμβάνουν αρκετούς υπερσυνδέσμους για την προηγούμενη εργασία του καθώς και για τις σχετικές ομιλίες του Προέδρου Πούτιν.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Έγινε φανερό τις τελευταίες δύο ημέρες ότι ένας από τους πιο ολέθριους χειρισμούς της αλήθειας αφορά την περιγραφή της συνεχιζόμενης σύγκρουσης ως «ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία», που είναι εντελώς ψευδής αλλά διαδίδεται για δύο αφηγηματικούς λόγους. Αυτά για να φαίνεται πως η Ρωσία επιτίθεται στον αδελφικό της γείτονα, τον οποίο ο Πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε ως ιστορικά ενωμένο με τον λαό του, παρουσιάζοντάς τον εσφαλμένα ως υποκριτή και για να κινητοποιήσει τον ουκρανικό λαό σε αντίθεση με τη Ρωσία, σύμφωνα με τις ενεργές προσπάθειες των ΗΠΑ να διαιρούν και κυβερνούν επ' αόριστον τις αδελφικές τους κοινωνίες. Αυτοί οι ιδιοτελείς στόχοι στοχεύουν στην προώθηση των στρατηγικών στόχων των ΗΠΑ στην περιοχή. Αρκεί να πούμε ότι αυτές οι εργαλειοποιημένες αφηγήσεις πληροφοριακού πολέμου δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία πολεμά το φασιστικό καθεστώς που εγκατέστησε η Αμερική στην Ουκρανία μετά το ξεφάντωμα της αστικής τρομοκρατίας που είναι ευρέως γνωστό στη Δύση ως «EuroMaidan». Αν και ο νυν ηγέτης αυτής της χώρας είναι Εβραίος, είναι ουσιαστικά όμηρος αυτών των υπερριζοσπαστικών στοιχείων που δοξάζουν τον Χίτλερ και τους προγόνους τους που συνεργάστηκαν μαζί του για να διαπράξουν γενοκτονία εναντίον Εβραίων, Πολωνών και Ρώσων, μεταξύ άλλων. Ο Volodymyr Zelensky απλά δεν μπορεί να αντισταθεί στην πίεση τους μήπως και ο ίδιος εξουδετερωθεί πολιτικά από αυτούς ή ακόμα και ανατραπεί, ωστόσο αυτό θα κατέληγε να συμβεί, είτε μέσω μιας άλλης Έγχρωμης Επανάστασης, είτε μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος ή κάποιου άλλου μέσου. Ήταν κάτω από αυτό το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ φασιστικό καθεστώς που η Ουκρανία μετατράπηκε τεχνητά σε ένα αντιρωσικό κράτος πληρεξούσιο.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ο Πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε αυτές τις παράνομες αρχές την Παρασκευή ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί που έχουν εγκατασταθεί στο Κίεβο και έχουν πάρει όμηρο τον ουκρανικό λαό». Τους αναγνώριζε αφελώς στο παρελθόν λόγω του κατευνασμού του προς τη Δύση που σιωπηρά αναγνώρισε στην ομιλία του προς το έθνος τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι εξάντλησε όλα τα διπλωματικά μέσα για να επιλύσει την κρίση υπαρξιακής ασφάλειας της χώρας του με τις ΗΠΑ πριν ξεκινήσει τη συνεχιζόμενη ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία με στόχο την πρόληψη της σχεδιαζόμενης επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας που οι υπηρεσίες πληροφοριών του είπαν πως «δεν μπορεί να αποφευχθεί». Δεδομένου ότι δεν μπορεί να χτυπήσει τη ρίζα του προβλήματος επιτιθέμενος στις ίδιες τις ΗΠΑ λόγω της αρχής της αμοιβαία εξασφαλισμένης καταστροφής, στοχεύει αντ' αυτού στις μαριονέτες τους στο Κίεβο.

Είναι αυτοί που επιδείνωσαν πιο άμεσα αυτήν την κρίση στο πιο κρίσιμο όριο, επομένως προκύπτει φυσικά πως πρέπει να καθαιρεθούν προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη και η στρατηγική σταθερότητα στην περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε κατά τη διάρκεια της προαναφερθείσας ομιλίας του την Πέμπτη ότι οι πολεμικοί στόχοι της χώρας του είναι να αποναζιστικοποιήσει την Ουκρανία, να την αποστρατιωτικοποιήσει και στη συνέχεια να διασφαλίσει την στρατιωτική της ουδετερότητα αφού «δικάσει αυτούς που διέπραξαν πολυάριθμα αιματηρά εγκλήματα κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων εναντίον πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Αυτό υπονοεί πολύ έντονα ότι η μεταπολεμική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από το ποιος θα ηγηθεί τελικά, θα αναβαθμίσει ρεαλιστικά τις πολιτικές της μετά την αναπόφευκτα επιτυχή ολοκλήρωση της ρωσικής ειδικής επιχείρησης εκεί.

Γι' αυτούς τους λόγους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε σε όλους ότι «Ένας άλλος στόχος της επιχείρησης είναι να λογοδοτήσουν τα σημερινά πρόσωπα, το καθεστώς ανδρείκελου, για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν αυτά τα χρόνια εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και να πραγματοποιήσει την αποστρατικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας». Διαβεβαίωσε επίσης τον κόσμο πως η Ρωσία δεν στοχεύει τις μη στρατιωτικές υποδομές, παρά μόνο τις στρατιωτικές και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο Ρώσος πρεσβευτής στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσίζοφ παρενέβη αργότερα επιβεβαιώνοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος της χώρας του για οποιεσδήποτε εδαφικές κατακτήσεις όπως ακριβώς δήλωσε ο Πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τα ξημερώματα της Πέμπτης. Όπως θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί, τα Δυτικά ΜΜΕ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αγνόησαν όλα όσα είπαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Επίσης, φυσικά δεν έδωσαν σημασία στην προειδοποίηση του Προέδρου Πούτιν την Παρασκευή ότι «Μπαντερίτες και νεοναζί τοποθετούν βαριά όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών, ακριβώς στις κεντρικές συνοικίες των μεγάλων πόλεων, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου και του Χάρκοβο. Σχεδιάζουν να εξαναγκάσουν τα πυρά ανταπόδοσης από ρωσικά συστήματα κρούσης εναντίον κατοικημένων συνοικιών. Στην πραγματικότητα, ενεργούν με τον ίδιο τρόπο που ενεργούν οι τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο – χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως ασπίδες με την ελπίδα να κατηγορήσουν τη Ρωσία για απώλειες αμάχων». Όπως εξήγησε ο Ρώσος ηγέτης, αυτό γίνεται για να διαδοθούν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τη χώρα του που φέρεται να σκοτώνει αμάχους, ψευδείς ισχυρισμοί που κυκλοφορούν ήδη ευρέως στα Mainstream Media και μεταξύ των φιλοδυτικών λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το κάνουν αυτό για να χρωματίσουν τον Πρόεδρο Πούτιν ως εγκληματία πολέμου, κάτι που δεν είναι.

Οι μόνοι εγκληματίες πολέμου είναι εκείνοι που συνδέονται με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ φασιστικές αρχές μετά το πραξικόπημα του Κιέβου που επιτέθηκαν σε αμάχους κατά τη διάρκεια του οκταετούς εμφυλίου πολέμου της χώρας τους που θα μπορούσε να είχε ήδη επιλυθεί ειρηνικά αν η Ουκρανία είχε εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ που είχε εγκρίνει το ΣΑΗΕ. Δεν είχαν τέτοιο ενδιαφέρον να το πράξουν, καθώς οι Αμερικανοί προστάτες τους τους ενθάρρυναν να αγνοήσουν αυτά τα στοιχεία του διεθνούς δικαίου (τα οποία επισήμως εισήχθησαν αφότου το ΣΑΗΕ ενέκρινε επίσημο ψήφισμα που τα ενέκρινε το 2015) προκειμένου να συνεχίσουν να πυροδοτούν τις φλόγες των αντι- ρωσικών πολέμων δια αντιπροσώπων στην περιοχή. Αυτό καθιστά επίσης τους Αμερικανούς αξιωματούχους εξίσου ένοχους για εγκλήματα πολέμου όπως είναι οι φασίστες μαριονέτες τους στο Κίεβο, αν και κανείς δεν πρέπει να έχει ελπίδες περιμένοντας να τους αποδοθεί ποτέ δικαιοσύνη.

Οι μόνοι που θα πληρώσουν ρεαλιστικά για τα εγκλήματά τους είναι αυτοί που ο Πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε αξέχαστα ως «συμμορία τοξικομανών και νεοναζί που έχουν εγκατασταθεί στο Κίεβο και έχουν πάρει όμηρο τον ουκρανικό λαό». Με άλλα λόγια, η Ρωσία εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο καθ' όλη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, την οποία το ΣΑΗΕ δεν μπόρεσε να κάνει νωρίτερα λόγω της αντίστασης των ΗΠΑ και της κυριολεκτικής συνενοχής στα ίδια ακριβώς εγκλήματα πολέμου που είχαν διαπράξει μέχρι τώρα οι φασίστες πληρεξούσιοι ατιμώρητα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Αυτή η ανθρωπιστική επιχείρηση και η επιχείρηση επιβολής του νόμου περιορίζεται αυστηρά στην καταπολέμηση των φασιστικών μαριονετών της Αμερικής στην Ουκρανία, προκειμένου να προσαχθούν στη δικαιοσύνη και στη συνέχεια να απελευθερωθεί ο ουκρανικός λαός που πήραν όμηρο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η περιγραφή της σύγκρουσης ως «Ρωσο-Ουκρανικού Πόλεμου» είναι στην πραγματικότητα εσφαλμένη, καθώς παραπλανά το στοχευόμενο κοινό στη σκέψη ότι ο Πρόεδρος Πούτιν κήρυξε τον πόλεμο στους ίδιους αδελφικούς ανθρώπους που επαίνεσε ατελείωτα στο λεπτομερές και με πάθος γραμμένο άρθρο του το περασμένο καλοκαίρι «Ιστορική ενότητα Ρώσων και Ουκρανών». Η Ρωσία μάχεται μόνο εναντίον εκείνων των κυριολεκτικών φασιστών και των μαχητών υποστηρικτών τους που οι ΗΠΑ υποστήριξαν ξεδιάντροπα ως αντιρωσικούς πληρεξούσιους. Ο ίδιος ο ουκρανικός λαός δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί από την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στη χώρα του. Για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους, δεν πρέπει να ακούν την αμερικανική προπαγάνδα που τους καλεί να «πολεμήσουν τους κατακτητές» για να μην κινδυνεύουν να χάσουν άσκοπα τη ζωή τους. Στο εγγύς μέλλον, η Ουκρανία θα απελευθερωθεί και η ειρήνη θα επιστρέψει σύντομα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail