Οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο για να διατηρήσουν την ηγεμονία

Γίνεται προφανές ότι η Αμερική δεν έχει πλέον την στρατιωτική και οικονομική δύναμη για να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία. Ωστόσο, θέλει να διατηρήσει την ηγεμονία της με κάθε κόστος, ακόμα κι αν αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο. Η Αμερική πιστεύει ότι έχει δύο μεγαλύτερες προκλήσεις. Η Ουκρανία στην Ευρώπη και η Ταϊβάν και η Θάλασσα της Νότιας Κίνας στην Ασία. Στην Ευρώπη, αισθάνεται πρόκληση από τη Ρωσία και στην Ασία η πρόκληση είναι από την Κίνα.

Sawraj Singh - pravda.ru
/ Παρουσίαση Freepen.gr

Νιώθω ότι η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι η κορυφαία προτεραιότητα για την Αμερική. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο η γενέτειρα του καπιταλισμού, είναι επίσης η γενέτειρα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού που θα έπρεπε να αποκαλείται καταλληλότερα ιμπεριαλιστικός πολιτισμός. Για να διατηρηθεί η δυτική κυριαρχία στον κόσμο είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισχυρή συμμαχία Αμερικής και Ευρώπης. Οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι έγιναν στην Ευρώπη. Είναι πολύ πιθανό, αν γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, να ξεκινήσει και στην Ευρώπη. Σήμερα, ένας πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Αμερική φαίνεται να αισθάνεται πως η ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη μεταβάλλεται προς όφελος της Ρωσίας και αναπτύσσονται ρωγμές στις σχέσεις της Αμερικής με τους Ευρωπαίους συμμάχους της ενώ το υπερατλαντικό χάσμα διευρύνεται. Η συμμαχία της Αμερικής στον κόσμο συρρικνώνεται σε μια αγγλοσαξονική συμμαχία. Στην Ευρώπη η Αμερική έχει μόνο έναν αξιόπιστο σύμμαχο και αυτός είναι η Αγγλία. Η Γαλλία διεκδικεί την ανεξαρτησία της. Η Γερμανία δε φαίνεται να υποστηρίζει με ενθουσιασμό την Αμερική στην εκστρατεία της κατά της Ρωσίας.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε μόλις στη Μόσχα. Ξεκαθάρισε ότι δε συμφωνεί απόλυτα με την αμερικανική εκτίμηση για τη Ρωσία. Φαίνεται να αισθάνεται πως η Ρωσία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια και επίσης πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να γίνεται σεβαστή. Το αν η αποστολή του θα οδηγήσει σε διπλωματική λύση μένει να φανεί. Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, ήταν μόλις στην Αμερική. Δεν είπε τίποτα για τον αγωγό Nord stream 2 που η Αμερική θέλει να κλείσει. Η Γερμανία αρνήθηκε επίσης να στείλει οποιοδήποτε όπλο στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία θέλει καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν σε μια πρόσφατη επίσκεψη στη Μόσχα χαρακτήρισε εύλογες τις ρωσικές απαιτήσεις και είπε πως οι κυρώσεις είναι άσκοπες. Η Τουρκία δείχνει επίσης πρόθυμη να αναπτύξει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία.

Η Αμερική φαίνεται να αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει κάτι για να κρατήσει το ΝΑΤΟ και τη δυτική συμμαχία μαζί. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για την Αμερική να πυροδοτήσει την υστερία κατά της Ρωσίας. Η Αμερική προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία για να προωθήσει τη δική της ατζέντα. Η Αμερική φωνάζει για μια επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ακόμη πιο δυνατά από την ίδια την Ουκρανία. Η Αμερική αισθάνεται πως αν ξεκινήσει ένας πόλεμος στην Ευρώπη, τότε το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοί του θα συσπειρωθούν πίσω της. Η Αμερική φαίνεται επίσης να αισθάνεται ότι αν συμβεί αυτό τότε μπορεί να νικήσει τη Ρωσία όπως νίκησε το Ιράκ και τη Λιβύη.

Ωστόσο, η Αμερική φαίνεται να υπερεκτιμά κατάφορα τον εαυτό της και να υποτιμά τη Ρωσία. Πιστεύω πως αν ξεκινήσει ένας πόλεμος στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι πιο πιθανό να επικρατήσει. Οι λόγοι για αυτό το αποτέλεσμα είναι πολλοί. Γεωγραφικά, η Ρωσία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Ουκρανία, ενώ η Αμερική είναι τόσο μακριά. Η Ρωσία έχει πλεονέκτημα τόσο στην ανθρώπινη δύναμη όσο και στην ικανότητα πυρός. Ο ρωσικός στρατός είναι πολύ πιο πειθαρχημένος και οργανωμένος από τον αμερικανικό και τον δυτικό στρατό. Η Ρωσία έχει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Οι Ρώσοι στρατιώτες θα πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους και την τιμή της. Οι Αμερικανοί και άλλοι δυτικοί στρατιώτες δε θα είναι ξεκάθαρο για το τι πολεμούν. Υπάρχει επίσης ένα πολιτιστικό πλεονέκτημα για τους Ρώσους. Πολιτιστικά, Ρώσοι και Ουκρανοί είναι πολύ κοντά. Πολλοί στην ανατολική Ουκρανία μιλούν ρωσικά και πολλοί είναι ρωσικής αξιοπρέπειας.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν πολύ στενές και ισχυρές σχέσεις και η Κίνα θα προσπαθήσει να στηρίξει τη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο. Η Κίνα μπορεί να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στην Ασία. Μπορεί να βρίσκεται σε ένα από τα τρία μέρη. Ταϊβάν, Θάλασσα της Νότιας Κίνας ή τα σύνορά της με την Ινδία. Η Αμερική μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα. Μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα χειρότερο σενάριο. Η Αμερική μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσει σε περισσότερα από δύο μέτωπα. Η Βόρεια Κορέα μπορεί να ξεκινήσει έναν πόλεμο με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Το Ιράν μπορεί να ξεκινήσει έναν πόλεμο με τους Αμερικανούς συμμάχους στη Μέση Ανατολή. Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει τη χαμένη της αυτοκρατορία. Μπορεί να πιστεύει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επεκτείνει την επικράτειά της.

Η Ινδία θα πρέπει να σκεφτεί βαθιά τις πιθανότητες ενός πολέμου που ξεκινά στην Ασία. Εάν ξεκινήσει ένας πόλεμος στην Ταϊβάν ή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τότε η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα την Κίνα. Ωστόσο, εάν ξεκινήσει ένας πόλεμος μεταξύ Ινδίας και Κίνας, τότε η Ινδία πρέπει να αντιμετωπίσει την Κίνα. Ωστόσο, δεν πρόκειται να είναι πόλεμος μόνο μεταξύ Ινδίας και Κίνας. Είναι πολύ πιθανό ότι και το Πακιστάν θα συμμετάσχει στον πόλεμο και η Ινδία πρέπει να πολεμήσει στα δύο μέτωπα. Η Αμερική θα ήθελε να δει την Ινδία να διεξάγει πόλεμο με την Κίνα αντί να πολεμά η ίδια την Κίνα. Ωστόσο, η ινδική υποήπειρος μπορεί να γίνει αρένα για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του ινδικού λαού. Η Ινδία πρέπει να προσπαθήσει να προστατεύσει τα συμφέροντα του ινδικού λαού και δεν πρέπει να γίνει πιόνι στο παιχνίδι της Αμερικής.

Η Αμερική πρέπει να εγκαταλείψει την αλαζονεία της και να αποδεχθεί τις νέες πραγματικότητες ότι δεν είναι η μόνη υπερδύναμη στον κόσμο και πως ο κόσμος έχει γίνει πολυπολικός. Δεν πρέπει να ρισκάρει έναν καταστροφικό Παγκόσμιο Πόλεμο για να διατηρήσει την ηγεμονία της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail