Ρωσικό αντιτορπιλικό κυνήγησε υποβρύχιο των ΗΠΑ στις Κουρίλες Νήσους

Freepen.gr - Ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Virginia εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε στα ρωσικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά των Κουρίλων Νήσων, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το Σάββατο.

Το σκάφος εντοπίστηκε βυθισμένο στα ανοιχτά του μικρού ακατοίκητου νησιού Urup, ενώ ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού πραγματοποιούσε ασκήσεις στην περιοχή. Ρωσικά σκάφη επικοινώνησαν με το υποβρύχιο, προειδοποιώντας ότι βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της χώρας και διέταξαν να βγει αμέσως στην επιφάνεια, ανέφερε ο στρατός.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Το υποβρύχιο, ωστόσο, δεν απάντησε στα μηνύματα και το αντιτορπιλικό Marshal Shaposhnikov αναπτύχθηκε για να το διώξει. Το ρωσικό σκάφος χρησιμοποίησε «κατάλληλα μέσα» εναντίον του αμερικανικού υποβρυχίου, σημείωσε ο στρατός χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετά τη σύγκρουση με το αντιτορπιλικό, το υποβρύχιο κλάσης Virginia χρησιμοποίησε ένα ενεργό δόλωμα ραντάρ, αποπλέοντας με πλήρη ταχύτητα από τα ρωσικά ύδατα.

Οι ασκήσεις του Στόλου του Ειρηνικού συνεχίστηκαν όπως είχε προγραμματιστεί μετά το συμβάν, πρόσθεσε ο στρατός.

Λίγο μετά το περιστατικό, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως κάλεσε έναν στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ για να εξηγήσει την εισβολή. Η Μόσχα πρόσθεσε ότι οι ενέργειες του υποβρυχίου συνιστούν μείζονα παραβίαση του διεθνούς δικαίου και απειλούν την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. Ο στρατός είπε πως διατηρεί το δικαίωμα να λάβει μέτρα ασφαλείας στα δικά του χωρικά ύδατα.

Η Ουάσιγκτον δεν είχε σχολιάσει ακόμη το περιστατικό.

 Οι ΗΠΑ διαθέτουν 19 ενεργά πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Virginia. Τα πλοία είναι οπλισμένα με πυραύλους κρουζ και αντιπλοϊκά βλήματα, καθώς και τεράστιες τορπίλες Mark 48.
 
* πληροφορίες RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail