Επιχείρηση λίγων ημερών από τη Μόσχα; Η ημερομηνία κλειδί σε ανακοίνωση για ρωσικά αεροδρόμια

mod_russia - φωτο αρχείου
Freepen.gr - Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας ανέστειλε όλες τις πτήσεις από και προς 12 αεροδρόμια στα νότια της χώρας. Η κίνηση έρχεται αφότου η Μόσχα αποκάλυψε ότι είχε εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία.

«Τα αεροδρόμια που έχουν προσωρινά ανασταλεί είναι το Rostov (Platov), ​​Krasnodar (Pashkovsky), Anapa (Vityazevo), Gelendzhik, Elista, Stavropol, Belgorod, Bryansk, Kursk, Voronezh και Simferopol», ανέφερε το πρακτορείο στην επίσημη ιστοσελίδα του, σημειώνοντας επίσης ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν να πηγαίνουν στα αεροδρόμια. Ο περιορισμός θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 2 Μαρτίου 2022.

Η Ρωσία έχει ισχυριστεί πως στοχεύει «στρατιωτικές υποδομές, εγκαταστάσεις αεράμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροπορία [στην Ουκρανία]», με το υπουργείο Άμυνας να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει απειλή για τον άμαχο πληθυσμό.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, σε μια τηλεοπτική ομιλία προς το έθνος, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Στόχος της δράσης, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, είναι «η προστασία του λαού [του Ντονμπάς] που βασανίστηκε για οκτώ χρόνια από το ουκρανικό καθεστώς».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ο Πούτιν ζήτησε επίσης την πλήρη «αποστρατικοποίηση» και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και δεσμεύτηκε να διώξει όσους συμμετείχαν σε «πολλά αιματηρά εγκλήματα κατά των αμάχων». Ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες «να καταθέσουν αμέσως τα όπλα» ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι στις οικογένειές τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail