Μάθαμε να μεγαλώνουμε πρόβατα σε μια εποχή που γέμισε ο τόπος με λύκους

Ένα εκπαιδευτικό σύστημα, μια κοινωνία, εμείς οι ίδιοι, όλοι μαζί στο ίδιο μοτίβο, ήρθαμε και καταπατήσαμε κάθε έννοια λογικής και δημιουργήσαμε ένα Υπερεγώ (υπερεγώ= ηθικές και κοινωνικές αξίες του ατόμου) φλώρου στο όνομα ενός Εγώ (εγώ= λογικό μέρος που αν και δεν είναι έμφυτο, αναπτύσσεται και καλλιεργείται με την επίδραση της συσσωρευμένης εμπειρίας) που μεγάλωσε με τις αρχές του παλιού ΠΑΣΟΚ (υπέρ κατανάλωση χρημάτων που δεν σου ανήκουν - δημιουργία αέναου χρέους) και εν τέλει οδηγεί την κοινωνία στην αποσάθρωση της. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Όμως σήμερα η κοινωνία είτε την βλέπουμε τοπικά, είτε κρατικά, είτε παγκόσμια έχει γεμίσει με λύκους, έτοιμους να κατασπαράξουν τη λεία τους στην επόμενη στροφή. 

Από Έθνος πολεμιστών γίναμε κράτος ωχαδελφιστών ανίκανων να υπερασπιστούν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Σήμερα εάν γυρίσεις λίγο το κεφάλι "πολεμιστές" (δεν μπήκε τυχαία σε αποσιωπητικά) θα δεις μόνον σε οικογένειες παλιννοστούντων, Αλβανών και εν γένει αλλοδαπών ή γκετοποιημένων φτωχών Ελλήνων που αναγκαστικά καταφεύγουν στη εκμάθηση της βίας ως τρόπο βασικής επιβίωσης.

Ήταν λάθος που ρίξαμε όλο το βάρος στη μόρφωση; Θα φανεί βαρύ αυτό που θα διαβάσετε αλλά τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν. Ναι ήταν τραγικό λάθος γιατί μόνιμα δημιουργούμε παιδιά πρόβατα, που τα γαλουχούμε μέσα σε γυάλες, που όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν το θηρίο χάνουν την μπάλα κάτω από τα πόδια τους. Ανίκανα να αντιδράσουν, ανίκανα να υπερασπιστούν τον διπλανό τους, ανίκανα να σηκώσουν ανάστημα, ανίκανα να διατυπώσουν την άποψη τους, άβουλα όντα. 

ΤΕΛΕΙΟΙ ΔΟΥΛΟΙ... 

Η λύση είναι να γυρίσουμε το ρολόι μερικές δεκαετίες πίσω. Όσο αυτό και αν ακούγεται παλαβό και οπισθοδρομικό. Η λύση είναι να πάμε στη δεκαετία του 50 και του 70 ώστε να αρχίσουμε να δημιουργούμε πάλι πολεμιστές. Όχι τραμπούκους, όχι φυλακόβιους, αλλά πολεμιστές που υπερασπίζονται το δίκαιο, το αυτονόητο, τις αξίες. 

Μόνον οι πολεμιστές μπορούν να τα βάλουν με τους λύκους με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.
Ας ξεκινήσουν λοιπόν όσοι έχουν παιδιά να μεγαλώνουν πολεμιστές γιατί όσο υπάρχουν πρόβατα οι λύκοι θα είναι πάντα χορτάτοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail