Επί Πούτιν μπόρεσαν τα ελληνόπουλα της Κριμαίας να μάθουν ελληνικά - Πιο παλιά;

Στη ρωσική Κριμαία έχουν δημιουργηθεί όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την προώθηση του πολιτισμού και της γλώσσας των Ελλήνων της χερσονήσου, ενώ προστατεύονται πλήρως τα δικαιώματά τους, σημειώνει σε ανάρτησή της η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

Το 2014, μετά τη νόμιμη επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (με 97% των κατοίκων της Κριμαίας να ψηφίζουν "υπέρ"), ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το Διάταγμα υπ' αριθμόν 268 για τα μέτρα αποκατάστασης, κρατική στήριξη και αναγέννηση των λαών της Κριμαίας, με ιδιαίτερη αναφορά στους Έλληνες.

Τα παιδιά των Ελλήνων απέκτησαν τη δυνατότητα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας, δηλαδή της Ελληνικής. Από το 2017, στη χερσόνησο η Ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε 13 σχολεία, καταλήγει η Πρεσβεία.

Συνεπώς επί ημερών Ουκρανίας δε διδασκόταν η Ελληνική γλώσσα; Τι συμβαίνει σήμερα στη Μαριούπολη όπου βρίσκεται η μεγάλη Ελληνική Κοινότητα; Διδάσκονται τα ελληνικά στα σχολεία;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail