Η αναμενόμενη επιχειρησιακή δράση των Ρώσων στην Ουκρανία

Χάρτης - Twitter @detresfa_, @COUPSURE και @SimTack
Όπως ανέλυσα σε σημερινές συνεντεύξεις, δεν χρειάζεται να κάνει μάχες μέσα σε όλες τις πόλεις των περιοχών των Ρωσόφωνων και να εμπλακεί σε μάχες σε αστικές περιοχές όπου θα υπήρχαν πολλοί νεκροί, με πολλά θύματα μεταξύ αμάχων και δυσαρέσκεια των κατοίκων.

Στέλιος Φενέκος
υποναύαρχος ε.α., πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Ευκολότερα θα προσβάλει όλες τις ουκρανικές μονάδες που κινούνται ανατολικά του Δνείπερου ή πάνε να περάσουν, όσες επίσης βρίσκονται σε οχυρωματικές θέσεις πέρα του ποταμού εκτός πόλεων σε στρατηγικά σημεία, με πυροβολικό, τανκς και σύγχρονα συστήματα ρουκετών Tornado-S (και άλλα συστήματα πυροβολικού), θα κάνει άρνηση χρήσης μεγάλων περιοχών από τους Ουκρανούς, θα προσβάλλει ταυτόχρονα τα συστήματα αεράμυνας ώστε να μπορεί να δρα στον αέρα ανενόχλητος για να μπορεί να προσβάλλει συγκεκριμένα κομβικά σημεία.

Μαζί με δυνάμεις αλεξιπτωτιστών και τεθωρακισμένα που κινούνται ταχύτατα, θα επιδιώξει να αποκόψει κάθε δύναμη που έχει οχυρωθεί σε πόλεις και χωριά.

Ταυτόχρονα θα προσβάλει τα συστήματα επικοινωνιών και το κέντρο του πολιτικού-διοικητικού συστήματος της Ουκρανίας στο Κίεβο και όπου αλλού χρειασθεί, ώστε οι δυνάμεις να μείνουν χωρίς ηγεσία και καθοδήγηση.

Ως αποτέλεσμα οι εγκλωβισμένες δυνάμεις σε πόλεις των περιοχών Ανατολικά από τον Δνείπερο και μέχρι την Αζοφική (από την Υπερδνεστερία μέχρι και το Χάρκοβο και Πόλταβα, Δνειπροπέτροβσκ) θα παραδίδονται, δεδομένου ότι δεν θα έχουν στήριξη και από τους Ρωσόφωνους που κυριαρχούν στις περιοχές αυτές.

Όπως υπήρχε ο φόβος κατέλαβε και το snake Island που βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο της Μαύρης Θάλασσας.

Όλα αυτά είναι πιθανόν να ενταθούν μέχρι να τελειώσουν οι συζητήσεις για εκεχειρία, που κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν.

Γιατί το διάστημα αυτό προσφέρεται για προώθηση και δημιουργία τετελεσμένων πριν την εκεχειρία ή την παύση των μαζικών επιχειρήσεων.

Δεν χρειάζεται δε να καταλάβει όλες τις περιοχές αυτές, με σταθερές μόνιμες δυνάμεις.

Αρκεί να καταλάβει στρατηγικά σημεία (αεροδρόμια, διαβάσεις, γέφυρες κλπ) ώστε να αρνηθεί στον Ουκρανικό στρατό να έχει πρόσβαση και να μπορεί να επιχειρήσει σε αυτές τις περιοχές.

Στην συνέχεια θα μπορεί να απαιτήσει (επιβάλλοντας στην ουσία) ιδιαίτερο καθεστώς αφοπλισμού για τις περιοχές αυτές, να τους αναγνωρισθεί αρχικά η αυτονομία, που θα επικυρωθεί στη συνέχεια με κάποιο δημοψήφισμα, και η προσάρτηση τους ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι και η επιθυμία των Ρωσόφωνων κατοίκων τους.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει στρατιωτικές δυνάμεις των ανεξάρτητων αυτών οντοτήτων (με Ρώσους στρατιώτες φυσικά και άλλα διακριτικά) ώστε να δημιουργήσει νομιμοφανή επιχειρήματα.

Όσον αφορά την κυβέρνηση της Ουκρανίας, τα στελέχη που έχει στοχεύσει και ο Ζελένσκυ δεν αποκλείεται να πιεσθούν και να δραπετεύσουν στην Δύση ή στην Τουρκία (2 μεταγωγικά Τουρκικά περιμένουν στο Κίεβο, όπως γνωρίζει το ΝΑΤΟ), αλλιώς είναι πολύ πιθανό να συλληφθούν και να δικαστούν από Ρωσικό Στρατοδικείο για εγκλήματα (για να νομιμοποιήσει τις διώξεις).

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν δεν συλληφθούν το μέλλον τους θα είναι ζοφερό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail