Η Σερβία υποστηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά αντιτίθεται στις κυρώσεις στη Ρωσία

KREMLIN POOL
Freepen.gr - Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής ότι η Σερβία υπερασπίζεται την ειρήνη και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου –και θεωρεί επίσης λάθος την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας οποιασδήποτε χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας– αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, επειδή προστατεύει τα δικά της συμφέροντα.

Η Σερβία υποστηρίζει πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και λυπάται για όλα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη, είπε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι οι Σέρβοι βλέπουν τους Ρώσους και τους Ουκρανούς ως αδελφά έθνη.

"Η Σερβία σέβεται αδιάλειπτα τους διεθνείς νομικούς κανόνες γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσει τη χώρα και τα συμφέροντά της... Ό,τι κι αν θέλει ο καθένας, η Σερβία φροντίζει τα εθνικά της συμφέροντα, αλλά επίσης σέβεται τις παραδοσιακές φιλίες της", υπογράμμισε.

Ο Βούτσιτς είπε ότι γνωρίζει ότι κανείς δεν θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τη θέση της Σερβίας, αλλά την χαρακτήρισε «την καλύτερη δυνατή απόφαση για τη χώρα μας».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

«Θεωρούμε αυτή τη συμπεριφορά σοβαρή και υπεύθυνη. Δε βιαστήκαμε, αλλά ανταποκριθήκαμε με τον πιο σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο σε αυτές τις δύσκολες και δύσκολες στιγμές, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν θα ικανοποιήσει πλήρως όλους», είπε.

Είπε ότι «η Σερβία έχει λάβει μέρος σε πολλούς πολέμους και έχει χάσει πολλούς ανθρώπους: γι' αυτό χρειαζόμαστε απεγνωσμένα την ειρήνη και γι' αυτό έχουμε επισημάνει την ειρήνη ως ειδικό σημείο και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανοχή απέναντι σε ορισμένες ανεύθυνες δηλώσεις από την περιοχή». 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail