Το ΝΑΤΟ στέλνει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία – Στο παιχνίδι Πολωνία και Ρουμανία;

Freepen.gr - Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Συμμαχία θα παράσχει περισσότερα όπλα για να υποστηρίξει την Ουκρανία ενόψει της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας και θα αναπτύξει τμήματα της έτοιμης δύναμης ταχείας απόκρισης.

Ο Σόλτενμπεργκ κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι προσπαθεί να ανατρέψει τη «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ουκρανία».

Βέβαια κάτι αντίστοιχο δεν έγινε και το 2014 με δυτική υποκίνηση;

«Βλέπουμε τη ρητορική, τα μηνύματα, τα οποία υποδηλώνουν έντονα ότι ο στόχος είναι η απομάκρυνση της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στο Κίεβο», ανακοίνωσε μετά από συνάντηση με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ.

Οι σύμμαχοι δεσμεύονται να συνεχίσουν να παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας.

Το ερώτημα είναι το πως θα περάσουν τα όπλα αυτά στο ουκρανικό έδαφος και μια πρώτη απάντηση είναι μέσω Πολωνίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ή όχι για τη συνέχεια. Ωστόσο η Ουγγαρία με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της, μάλλον δεν πρέπει να θεωρείται πιθανή δίοδος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail