Η κυβέρνηση χωρίς κανένα λόγο βάζει σε κίνδυνο την ελληνική μειονότητα;

Επειδή στην Ουκρανία ζουν ελληνικοί πληθυσμοί και μάλιστα σε εδάφη που δεν ξέρουμε αύριο σε ποια χώρα θα ανήκουν, επειδή η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη με την οποία έχουμε στενές οικονομικές σχέσεις και η οποία μπορεί να επηρεάσει με διάφορους τρόπους ζητήματα που άπτονται των άμεσων εθνικών μας συμφερόντων, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτική προτού πάρει το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς σε αυτόν τον πόλεμο. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να ακολουθήσει μια πολιτική ουδετερότητας ή έστω να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, όχι μόνο υποστήριξε στα διεθνή φόρα τους πιο σκληρούς τρόπους αντιμετώπισης της Ρωσίας, όχι μόνο τάχθηκε αναφανδόν με την Ουκρανία, αλλά τώρα ετοιμάζεται να στείλει και στρατιωτικό εξοπλισμό σε αυτήν την χώρα και να μας μπλέξει σε μια σύγκρουση που δεν μας αφορά.

Βλέπετε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (όπως και οι υπόλοιποι φιλελέδες) διακατέχεται από μια επαρχιώτικη, άκρως συμπλεγματική, αντίληψη των διεθνών σχέσεων και πιστεύει πως αν παίξει το ρόλο του "καλού παιδιού" προς τη Δύση και μάλιστα γίνει και βασιλικότερος του βασιλέως, θα αποκομίσει οφέλη. 

Όπως δείχνει όμως η σημερινή διεθνής πραγματικότητα αλλά και η ελληνική ιστορία (βλέπε ουκρανική εκστρατεία του 1919 ή η απόλυτη ταύτιση με τα βρετανικά συμφέροντα στην Μικρά Ασία την περίοδο 1919-1922), το πιο πιθανό είναι πως μια τέτοια πολιτική θα βάλει σε κίνδυνο την ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία, την οικονομία μας και τα εθνικά μας συμφέροντα και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο. 

Ανεύθυνος και επικίνδυνος και σε αυτό το θέμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail