Μόσχα: Ρώσοι φοιτητές αποβάλλονται από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία

Chickenonline / pixabay

Freepen.gr - Ορισμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια διώχνουν Ρώσους φοιτητές λόγω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε η Ρωσίδα επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τατιάνα Μοσκάλκοβα, μεταδίδει το πρακτορείο interfax.com.

"Το υπουργείο λαμβάνει επίσης πρωτοφανή μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων φοιτητών που έχουν αποβληθεί από πανεπιστήμια στη Γαλλία, την Τσεχία, το Βέλγιο και άλλα ευρωπαϊκά κράτη σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία. Συμφωνήσαμε να διεξάγουμε αυτό το σημαντικό έργο από κοινού», φέρεται να είπε η Μοσκάλκοβα στη σελίδα της στο Instagram μετά από συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Valery Falkov.

Το υπουργείο προσφέρει επίσης θέσεις σε ρωσικά πανεπιστήμια σε φοιτητές που φτάνουν από τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, είπε η Μοσκάλκοβα.

Η υπερβολή πρέπει να σταματήσει. Τι φταίνε οι φοιτητές που σπουδάζουν; Αντίστοιχα δε ζουν και σπουδάζουν αλλοδαποί στη Ρωσία;

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail