Εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν στα ανοικτά του Γιούζνι στη Μαύρη Θάλασσα

Freepen.gr - Δύο πλοία χτυπήθηκαν από πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα: το δεξαμενόπλοιο χημικών με σημαία Μολδαβίας Millennial Spirit και το υπό σημαία Παναμά πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Namura Queen.

Το Millennial Spirit, πρώην Freyja, κατασκευής 1974, πυροβολήθηκε από πλοίο του ρωσικού Ναυτικού 12 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού Yuzhniy της Ουκρανίας, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκαν από τις ουκρανικές αρχές. Τα μέλη του πληρώματος, όλα Ρώσοι, διασώθηκαν, αλλά δύο από αυτά είναι σε σοβαρή κατάσταση, επιβεβαίωσε η Ναυτική Υπηρεσία της Μολδαβίας, προσθέτοντας ότι η πηγή της εκτόξευσης του πυραύλου είναι άγνωστη.

Εν τω μεταξύ, το panamax Namura Queen, κατασκευής 2020, που ανήκει στην ιαπωνική Nissen Kaiun, πιθανότατα χτυπήθηκε από πύραυλο στο αγκυροβόλιο του λιμανιού Yuzhny, δήλωσε ο Andrey Stavnitser, συνιδιοκτήτης του τερματικού ομίλου TransInvestService και της εταιρείας ρυμουλκών P&O Maritime Ukraine που δραστηριοποιείται στο το λιμάνι Yuzhniy. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, αλλά ένα άτομο έχει τραυματιστεί.

Μια μέρα πριν, το τουρκικής ιδιοκτησίας πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Yasa Jupiter χτυπήθηκε επίσης από πύραυλο στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail