Τρέμουν μην ξυπνήσει ο λαός στη Γαλλία - Εμπόδισαν το Κονβόι Ελευθερίας στο Παρίσι

Freepen.gr - Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε περίπου 500 οχήματα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Παρίσι στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης κατά της εντολής «Κονβόι Ελευθερίας» το Σάββατο.

Πολλές ομάδες διαδηλωτών που πήραν το σύνθημά τους από τους Καναδούς φορτηγατζήδες σταμάτησαν σε τρία σημεία ελέγχου έξω από τη γαλλική πρωτεύουσα. Οι αρχές εξέδωσαν σχεδόν 300 εισιτήρια στους συμμετέχοντες.

Πριν από την προγραμματισμένη διαδήλωση, η αστυνομία ανέπτυξε χιλιάδες αξιωματικούς, κανόνια νερού και, για πρώτη φορά μετά τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στα τέλη του 2018, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Εκδόθηκε διάταγμα που απαγόρευε τις διαδηλώσεις στο Παρίσι λόγω των φόβων ότι η διαδήλωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε « διαταραχές της δημόσιας τάξης. Τα δικαστήρια τάχθηκαν στο πλευρό των αρχών, απορρίπτοντας δύο προσφυγές κατά της απαγόρευσης.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμέν είπε ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες ρυμουλκούμενα που θα βοηθούσαν «να τεθεί τέλος σε οποιοδήποτε μπλοκάρισμα. Μιλώντας στο France 2 TV την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Jean Castex προειδοποίησε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα είναι « πολύ σταθερή» εάν οι διαδηλωτές « μπλοκάρουν την κυκλοφορία ή αν προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την πρωτεύουσα. Ο Castex πρόσθεσε ότι ενώ «το δικαίωμα να διαδηλώνεις και να έχεις γνώμη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη δημοκρατία μας και στη δημοκρατία μας», αυτό το δικαίωμα δεν ισχύει για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Οι διαδηλωτές επιμένουν πως δεν σκόπευαν να εμποδίσουν τους δρόμους και απλώς σχεδίαζαν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικότητας του Σαββάτου. Ένας ακτιβιστής είπε στο France 24 ότι η εντολή παραβιάζει το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν.

Σχεδιάζοντας το κίνημά τους σύμφωνα με τους Καναδούς φορτηγατζήδες που διαμαρτύρονται για τις εντολές εμβολίων στο κέντρο της Οττάβας για σχεδόν δύο εβδομάδες, εκατοντάδες άνθρωποι από τη Λιλ, το Στρασβούργο, το Σατόμπουργκ και άλλες πόλεις ξεκίνησαν για το Παρίσι, με εκατοντάδες αυτοκίνητα, αυτοκινούμενα και φορτηγά να ενώνονται η συνοδεία. Συνολικά πιστεύεται ότι θα συμμετέχουν 3.300 οχήματα.

Οι διαδηλωτές καλούν τη γαλλική κυβέρνηση να παραιτηθεί από τα πάσα εμβολίων, τα οποία ο κόσμος πρέπει να παρουσιάσει εάν θέλει να έχει πρόσβαση σε δημόσιους χώρους. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα με τους διαδηλωτές.

* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail