Οι αποθήκες γεμάτες όπλα, αλλά στρατιώτες να τα χρησιμοποιήσουν υπάρχουν;

padrinan / pixabay
Η πολεμική ισχύς. 

Όταν διαβάζουμε τα άρθρα και τα στατιστικά στοιχεία που παρατίθενται, βγαίνουν πολλές φορές συμπεράσματα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Και αυτό γιατί υπάρχει ένα δείκτης, που ΟΛΑ τα κράτη τον κρατάνε μυστικό. Ο δείκτης της ικανότητας ανάπτυξης των οπλικών συστημάτων (DEPLOYMENT ABILITY). 

Μπορεί οι ΗΠΑ ή η Ρωσία ή η Κίνα να έχουν τις Χ ή Ψ δυνατότητες (δλδ αποθηκευμένο υλικό), όμως το τι έχω στην αποθήκη μου δεν λέει σχεδόν τίποτα εάν δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω άμεσα και από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. 

Στην ιστορία που έχει ανοίξει στην Ουκρανία, για όσους πραγματικά γνωρίζουν τι σημαίνει ένας πόλεμος, η συζήτηση του τι μπορεί να αναπτύξει σε τι χρόνους και με ποιες οι δυνατότητες αντικατάστασης των στρατευμάτων και εφοδιασμού τους, είναι η πιο σημαντική. 

Το 1940 ο Χίτλερ κάνοντας την επίθεση στην μεγαλύτερη τότε δύναμη του Κόσμου, την Γαλλία, κέρδισε τις μάχες την μια μετά την άλλη γιατί έκανε αυτό που δεν μπορούσε η Γαλλία. Είχε φροντίσει για την εφοδιαστική αλυσίδα των πολεμικών εφοδίων και αντικαθιστούσε τους στρατιώτες κάθε 4-72 ώρες το μέγιστο. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κουρασμένοι στρατιώτες στο μέτωπο και κυρίως να μην υπάρχουν απογοητευμένοι. 

Και φυσικά εμείς ως Ελληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια από τις πολλές αιτίες της Μικρασιατικής Καταστροφής ήταν όταν ο ελληνικός στρατός παρά τις ηρωικές του νίκες φτάνοντας μια ανάσα από την Αγκυρα, δεν κατάφερε να συνεχίσει λόγω κόπωσης κι έλλειψης ανδρών που θα ανανέωναν τις δυνάμεις του.

Αν λοιπόν ξεκινήσει αύριο ένας πόλεμος, στην Ταϊβάν ή στην Ουκρανία ή ακόμα χειρότερα ταυτόχρονα και στις δύο τι θα γίνει; Θα μπορέσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουν μάχες 10-20-30 ημερών; Ή αυτοί που θα βρίσκονται το μέτωπο θα είναι καταδικασμένοι σε βέβαιο θάνατο;;;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail