Ραγδαίες εξελίξεις - Ομάδα Ουκρανών βουλευτών ζητά διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα

 ΑFΡ / Sergei Supinsky
Freepen.gr - Ομάδα Ουκρανών βουλευτών κάλεσε τον πρόεδρό τους να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα. Οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία μπορεί να μετατραπεί σε «πραγματική καταστροφή» για όλες τις πλευρές που δε θα έβλεπαν «νικητές», δήλωσαν επτά βουλευτές σε ανοιχτή επιστολή προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Πέμπτη.

«Εκατομμύρια συμπολίτες μας αγωνίζονται για μια ειρηνική… ζωή», είπε η ομάδα, με επικεφαλής τον Βαντίμ Νοβίνσκι – έναν Ουκρανό δισεκατομμυριούχο και έναν από τους συναρχηγούς του Μπλοκ της Αντιπολίτευσης – ένωσης περισσότερων από δώδεκα πολιτικών κομμάτων. Οι βουλευτές είπαν ότι «επιμένουν [ο Ζελένσκι] να χρησιμοποιεί όλες τις επιλογές» για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Οι νομοθέτες κάλεσαν τον ηγέτη τους να ξεκινήσει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να «καταλήξουν σε συμφωνία» για «σταμάτημα της αιματοχυσίας». Κάλεσαν το κοινοβούλιο της Ουκρανίας να σχηματίσει αντιπροσωπεία για τη διεξαγωγή «στρατηγικών διαβουλεύσεων» με το ρωσικό κοινοβούλιο.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

«Πιστεύουμε ότι ένας νέος συμβιβασμός είναι ακόμα δυνατός», δήλωσαν οι βουλευτές, προσθέτοντας πως μια διπλωματική επιλογή θα πρέπει να διερευνηθεί ακόμα και αν έχει «μία στις εκατό ευκαιρίες» να είναι επιτυχής. Οι βουλευτές δεν έχουν περιγράψει συγκεκριμένες ιδέες για πιθανή συμφωνία με τη Ρωσία.

Ο Νοβίνσκι λέγεται ότι είναι κοντά στον Βίκτορ Μεντβέντσουκ, έναν άλλον Ουκρανό βουλευτή και έναν από τους ηγέτες του κόμματος Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή. Ο Μεντβέντσουκ είναι γνωστός για τις αντι-ΝΑΤΟικές του απόψεις και για το ότι συμπαρατάχθηκε με τη Μόσχα όταν η Κριμαία επανενώθηκε στη Ρωσία το 2014.

Ο Μεντβεντσούκ συναντήθηκε με ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους σε διάφορες περιστάσεις πολύ μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου λόγω της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία. Τον Μάιο του 2021, κατηγορήθηκε για κρατική προδοσία. Ο πολιτικός, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, υποστήριξε ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος του έχουν πολιτικά κίνητρα.

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail