Ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες στήνουν δίκτυο κατασκοπείας και σαμποτάζ στη Ρωσία;

Freepen.gr - Οι προσπάθειες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών να χρησιμοποιήσουν συμπατριώτες τους για κατασκοπεία και δολιοφθορές στη Ρωσία έχουν γίνει πιο συχνές, δήλωσε στο ΤΑΣΣ το γραφείο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας FSB στη Μόσχα και την Περιφέρεια Μόσχας.

«Υπήρξαν συχνότερες καταγγελίες από Ουκρανούς πολίτες, πως οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν συμπατριώτες τους που κατοικούν και εργάζονται στη Ρωσία για κατασκοπεία και δολιοφθορά», ανέφερε η FSB.

Η υπηρεσία Τύπου της FSB είπε ότι η παράδοση ή η συλλογή πληροφοριών κατόπιν αιτήματος μιας ξένης υπηρεσίας πληροφοριών ή των πληρεξουσίων της με σκοπό την τελική χρήση τους εναντίον της Ρωσίας συνιστά ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών σύμφωνα με το άρθρο 276 του Κ.Ν. τον Ποινικό Κώδικα (Κατασκοπεία). Το άτομο που οικειοθελώς και έγκαιρα έχει ενημερώσει τις αρχές ή βοήθησε να αποτραπεί η βλάβη των συμφερόντων της Ρωσίας με άλλο τρόπο απαλλάσσεται από την ποινική τιμωρία.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail