Έστω πως ξαφνικά ο πρόεδρος του Μεξικού αποφάσιζε μια στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, ρητορική μεν, αλλά ενδεικτική της κατάστασης δε. Πείτε, πως ξαφνικά ο πρόεδρος του Μεξικού αποφάσιζε μια στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ΗΠΑ. 

Γεράσιμος Γερολυμάτος

Ποια νομίζετε ότι θα ήταν η αντίδραση της Ουάσιγκτον απέναντι στο Μεξικό; Θα σεβόταν την κυριαρχία του; Θα αναγνώριζε το δικαίωμα των Μεξικανών να κάνουν ελεύθερα τις επιλογές τους; Θα τιμούσαν οι Αμερικανοί το Διεθνές Δίκαιο που λέει, ότι κάθε χώρα πρέπει να αποφασίζει ελεύθερα για το μέλλον της, όπως θέλει να κάνει η Ουκρανία; 

Ρητορικό το ερώτημα, διότι την απάντηση την γνωρίζετε. Το ιστορικό παράδειγμα της Κούβας είναι ενδεικτικό. Δυο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι δίκαιο, όταν η φωτιά μπαίνει στα μπατζάκια του εχθρού μας και είναι άδικο όταν ανάβει στα δικά μας.

Στην καλύτερη περίπτωση ο Μεξικανός πρόεδρος θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης, στην δε χειρότερη οι Αμερικανοί θα μπούκαραν και θα έφταναν μέχρι το Ακαπούλκο.

Δεύτερο ερώτημα! Γιατί αυτό που επιτρέπεται στις ΗΠΑ απαγορεύεται στην Ρωσία; Τι ρωτάω όμως; Μας τα έχει πει ο παππούς ο Θουκυδίδης εδώ και αιώνες!

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι οι αθώοι άνθρωποι που θα πληρώσουν με τη ζωή τους τα "νυφιάτικα" της Δύσης. Σε αυτούς είναι η σκέψη μου και η συμπάθεια μου στον κοσμάκη.

Είναι ανθρώπινο και θεμιτό να επιλέγει κανείς την πλευρά που πιστεύει ότι τον εκφράζει. Είναι, όμως, επικίνδυνο και αδιέξοδο, όταν οι προκαταλήψεις του τον εμποδίζουν να δει την αλήθεια. Και αυτό ισχύει για όλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail