Οι ΗΠΑ κι οι σύμμαχοί τους στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της επίθεσης στο Ντονμπάς - Τι συνέβη

Φαινόταν ότι η απειλή μιας κλιμάκωσης της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία είχε πρόσφατα υποχωρήσει εν μέσω προσπαθειών για την καθιέρωση μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Ωστόσο, η Ουκρανία και οι εταίροι της έχουν καταφέρει ένα νέο πλήγμα, αυξάνοντας σημαντικά την απειλή νέου κύματος εχθροπραξιών.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 4 Ιανουαρίου, το YouTube και το Facebook απέκλεισαν όλες τις πλατφόρμες πληροφοριών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ (LPR και DPR).

Τα επίσημα κανάλια του Υπουργείου Πληροφοριών της LPR, των Τμημάτων Λαϊκής Πολιτοφυλακής DPR και LNR, της Κρατικής Εταιρείας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας της LPR, του Κέντρου Πληροφοριών του Λουχάνσκ αποκλείστηκαν.

Τέτοια μέτρα είναι ένα σημαντικό σημάδι της εκκαθάρισης του πεδίου πληροφοριών πριν από την επερχόμενη επίθεση της Ουκρανίας στο Donbass.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της LPR, η προετοιμασία των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας για την επίθεση στο Ντονμπάς έχει εισέλθει στην τελική φάση.

Ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα φτάσει σύντομα στο Ντονμπάς για να αξιολογήσει την ετοιμότητα των στρατευμάτων για επίθεση, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της LPR, Ιβάν Φιλιπονένκο στις 4 Ιανουαρίου.

«Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών της Λαϊκής Πολιτοφυλακής, μια επιτροπή του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με επικεφαλής τον Ανώτατο Διοικητή Στρατηγό Ζαλούζνι θα φτάσει στη θέση της ειδικής ομάδας «Βορράς» στο εγγύς μέλλον. Η επίσκεψη έχει στόχο να αξιολογήσει την ετοιμότητα μάχης των στρατιωτικών μονάδων της ομάδας Βορράς για τη διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο Φιλιπονένκο.

Τα περισσότερα από τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Javelin, TOW και NLAW από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο παραδόθηκαν στην πρώτη γραμμή του Donbass. Η Διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αναπτύσσει προσωπικό εκπαιδευμένο στη χρήση αυτών των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων ξένης κατασκευής στην περιοχή της Επιχείρησης των Κοινών Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας. Στις 3 Ιανουαρίου, ο στρατός της Λευκορωσίας κατέρριψε ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που προχώρησε σε βάθος 40 χιλιομέτρων στο έδαφος της χώρας.

Τα προειδοποιητικά νέα από την Ουκρανία ήρθαν αμέσως μόλις ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Πεκίνο στην πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής του, ο Πούτιν είχε συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, οι οποίες ήταν αφιερωμένες σε βασικά ζητήματα της διμερούς, περιφερειακής και παγκόσμιας ατζέντας. Ένα συμπαγές πακέτο 15 περίπου διακυβερνητικών, διαυπηρεσιακών και εμπορικών εγγράφων αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου έχουν αποκτήσει πρωτόγνωρο χαρακτήρα.

Ο Κινέζος ηγέτης αξιολόγησε τις σχέσεις με τη Ρωσία με θετικό τρόπο. Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι η πολιτική και στρατηγική αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ενισχύεται και τα μέρη υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την προστασία των θεμελιωδών συμφερόντων τους. «Τα δύο μέρη παραμένουν προσηλωμένα στους αρχικούς στόχους, καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες για τη βιώσιμη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», κατέληξε.

Ενώ η Μόσχα ενισχύει ενεργά τη συνεργασία με το Πεκίνο, αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις στη διπλωματική διαδικασία με τη Δύση.

Η Ουάσιγκτον ισχυρίστηκε πρόσφατα πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει ηθοποιούς για να δημιουργήσει ένα ψεύτικο βίντεο με την υποτιθέμενη επίθεση των Ουκρανών στο Donbass.

Σε απάντηση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τη δήλωση ανοησία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να παράσχει οποιοδήποτε στοιχείο για να υποστηρίξει τέτοιους ισχυρισμούς. Ο εκπρόσωπος Net Price, είπε πως οι πληροφορίες ελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι ανόητο να αμφισβητούνται οι δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όλες οι ενημερωτικές εκστρατείες που διεξάγει η Δύση κατά των DPR/LPR και της Ρωσίας είναι σήματα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν περάσει στην τελική φάση της προετοιμασίας μιας ένοπλης επίθεσης στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail