Ζαχάροβα: Αν Σουηδία και Φινλανδία μπουν στο ΝΑΤΟ, θα απαντήσουμε!

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει εάν η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

«Όλα τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την αρχή πως η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων.

Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να κάνει βήματα απάντησης», είπε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail