Ρωσικά βομβαρδιστικά ξετρύπωσαν και σκόνιασαν τρομοκράτες μέσα σε σπηλιές και λαγούμια στη Συρία

Dmitriy Vinogradov / Sputnik
Freepen.gr - Στις 5 Φεβρουαρίου, ένα νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στόχευσε σπήλαια και κρησφύγετα στην κεντρική περιοχή της Συρίας όπου είχαν κρυφτεί πυρήνες του ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρησφύγετα των τρομοκρατών εντοπίστηκαν στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς καθώς και στο τρίγωνο Χάμα-Χαλέπι-Ράκα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δήλωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν ανθρώπινες απώλειες σε πυρήνες του ISIS. Ωστόσο, η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το SOHR, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 85 αεροπορικές επιδρομές σε πυρήνες του ISIS στην κεντρική Συρία από τις αρχές Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο, περισσότερες από 674 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την περιοχή.

Περίπου 20 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τρομοκράτες, εξοπλισμό και κρησφύγετα του ISIS στα περίχωρα της πόλης al-Resafa στη νότια ύπαιθρο της Raqqa της Συρίας στις 3 και 4 Φεβρουαρίου. Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν απάντηση σε μια επίθεση σε φορτίο πετρελαίου που κατευθυνόταν από πετρέλαιο πεδία που κατέχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail