Η ελληνική κυβέρνηση κάνει το παν για να γίνει μέρος του προβλήματος

ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Υπάρχουν τρείς, τουλάχιστον, αναγνώσεις της ουκρανικής κρίσης.

1.-Η πρώτη είναι η ανθρωπιστική. Είμαστε κατά της επίλυσης των διαφορών με πολέμους. Συμπαραστεκόμαστε στον ουκρανικό λαό στις δύσκολες στιγμές που περνά. Είτε πρόκειται για Ουκρανούς των δυτικών περιοχών είτε για ουκρανούς, ρωσόφωνους, πολίτες των κατειλημμένων περιοχών. Φυσικά συμπαραστεκόμαστε απεριόριστα στους ομοεθνείς μας Έλληνες της Ουκρανίας.

2.-Η δεύτερη είναι η απειλή. Το νέο ρωσικό δόγμα περί προβολής σκληρής ισχύος για επανάκτηση της επιρροής στον μετασοβιετικό χώρο απειλεί με συνεχή ρευστότητα και στρατιωτική κλιμάκωση. Το Δόγμα Γκερασίμωφ θεωρεί ότι η πολιτική είναι ένα διάλειμμα μεταξύ πολέμων. Είμαστε εναντίον.

3.-Η πολιτική. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει το παν για να γίνει μέρος του προβλήματος. Μήπως να σκεφθεί λίγο την ένταση των δηλώσεών της; Η πολιτική όταν πρόκειται για τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν είναι παιδική χαρά. Δηλώσαμε που στεκόμαστε. Δεν χρειάζεται να γίνουμε πρωταγωνιστές. Υπάρχουν άλλοι, ισχυρότεροι να το κάνουν.

Παντελής Σαββίδης

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail