Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα από την Ουκρανία

φωτο ΝΑΤΟ
Freepen.gr - Ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου προτρέπει τη Ρωσία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από την Ουκρανία και να σταματήσει την επίθεση, σύμφωνα με δήλωση μετά τα αποτελέσματα της διαδικτυακής συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

«Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της επίθεση, να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και να επιστρέψει από το δρόμο της επιθετικότητας που επέλεξε», σημειώνει. «Υπό το πρίσμα των ενεργειών της Ρωσίας, θα αντλήσουμε όλες τις απαραίτητες συνέπειες για την αποτρεπτική και αμυντική στάση του ΝΑΤΟ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτό, τα μέλη της συμμαχίας «πραγματοποίησαν διαβουλεύσεις βάσει του άρθρου 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον». "Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις που απαιτούνται για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την άμυνα όλων των Συμμάχων. Έχουμε αναπτύξει αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας και θαλάσσια μέσα σε όλη την περιοχή του ΝΑΤΟ", σημειώνεται στο έγγραφο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail