Ανεστάλη η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης - Μόσχα: Να επιστραφεί κι η εισφορά μας!

Freepen.gr - Το Συμβούλιο της Ευρώπης ενέκρινε πρόταση την Παρασκευή για αναστολή των δικαιωμάτων εκπροσώπησης της Ρωσίας στον θεσμό, ο οποίος ιδρύθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου σε ολόκληρη την ήπειρο.

«Η απόφαση που εγκρίθηκε σήμερα σημαίνει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία παραμένει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και συμβαλλόμενο μέρος στις σχετικές συμβάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο χαιρέτισε την κίνηση, λέγοντας πως η χώρα του «θεωρεί ότι αυτό είναι απαραίτητο μέτρο υπό το φως της απαράδεκτης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η οποία συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Μετά την απόφαση, ο Vladimir Dzhabarov, Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, ζήτησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης να επιστρέψει την ετήσια αμοιβή που καταβάλλει η Μόσχα στο ίδρυμα που εδρεύει στο Στρασβούργο.

«Αγαπητέ Συμβούλιο της Ευρώπης, αν θυμάμαι καλά, οι εισφορές καταβλήθηκαν στην αρχή του έτους. Επομένως, να είστε ευγενικοί, να δείξετε ευπρέπεια και να επιστρέψετε τη ρωσική συνεισφορά για το τρέχον έτος. Όλα να είναι δίκαια!!!» έγραψε ο γερουσιαστής στο κανάλι του στο Telegram. Το ποσό θεωρείται ότι είναι 32,5 εκατ. ευρώ.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

In line with the Statute of the Council of Europe, the Committee of Ministers has today decided to suspend the Russian Federation from its rights of representation in the Committee of Ministers and in the Parliamentary Assembly with immediate effect as a result of the Russian Federation’s armed attack on Ukraine.

The decision adopted today means that the Russian Federation remains a member of the Council of Europe and party to the relevant Council of Europe conventions, including the European Convention on Human Rights.

The judge elected to the European Court of Human Rights in respect of the Russian Federation also remains a member of the Court, and applications introduced against the Russian Federation will continue to be examined and decided by the Court. Suspension is not a final measure but a temporary one, leaving channels of communication open.

The decision was taken following an exchange of views with the Parliamentary Assembly in the Joint Committee.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail